Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Manastır Tanzimat Döneminde Bir Rumeli Şehri Sosyo-Ekonomik Yapı
2021
Dergi:  
Alınteri Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde sosyo- ekonomik tarih yazımına olan ilginin artması ve bu alandaki yazım çalışmalarına yönelmeye başlanması ile birlikte yerel tarih çalışmaları da popülerleşmeye başlamıştır. Yerel tarih, yaşanılan coğrafyayı anlamlandırma ve bu coğrafya ile ilgili geçmişin izlerini günümüze taşımaya, bir yerin ekonomik, sosyal yapısını ve bunların diğer alanlara etkilerini incelememize yardımcı olmaktadır. Şehir tarihi çalışmalarına bakıldığı zaman daha çok Osmanlı dönemi ile ilgili çalışmaların yer aldığını görmekteyiz. Osmanlı öncesi ve Cumhuriyet dönemine ait şehir tarihi çalışmaları nispeten daha azdır. Bu çalışmalarda 19. Yüzyılın daha farklı bir yer teşkil ettiği görülmektedir. Osmanlı Devleti’nin idari, iktisadi ve sosyal yapısında meydana gelen değişimler neticesinde ortaya çıkan yeni devlet kurumlarıyla birlikte yeni kaynaklarda ortaya çıkmış olup yerel tarih araştırmaları için daha geniş kaynak sahası ortaya çıkmıştır. Tanzimat Dönemini konu alan şehir tarihi literatürüne yakın zamanda Hüseyin Baha Öztunç’un Manastır’ı konu ettiği çalışması da eklenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Alınteri Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Alınteri Sosyal Bilimler Dergisi