Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
Düşük doğum ağırlığının prematüre yenidoğanlarda neonatal sonuçlara etkisi
2013
Dergi:  
Perinatoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç Bu çalışmanın amacı preterm düşük doğum ağırlıklı (SGA) ve normal doğum ağırlıklı (AGA) fetusların antenatal özellikleri ve neonatal sonuçlarının karşılaştırılmasıdır. Yöntem Ocak 2012 - Haziran 2013 tarihleri arasında kliniğimizde doğumu gerçekleştirilen ve doğum sonrası Lubchenco eğrisi kullanılarak AGA ve SGA tanısı alan 46 prematüre yenidoğanın (26;AGA ve 20;SGA) dosyaları retrospektif olarak incelendi. Prematüre yenidoğanlar SGA ve AGA olmak üzere iki gruba ayrıldı. Antenatal özellikler, maternal hastalıklar ve neonatal sonuçlar iki grup arasında karşılaştırıldı. Bulgular Preterm yenidoğan AGA bebeklerde ortalama doğum haftası 32.7±2.6 iken SGA bebeklerin 33.9±2.0 olarak saptandı (p>0.05). Maternal yaş, kilo, vücut kitle indeksi ve doğum şekli, çoğul gebelik varlığı, maternel sigara kullanımı, sistemik hastalık sıklığı, anemi, preeklampsi varlığı açısından gruplar arasında fark tespit edilmedi (p>0.05). SGA yenidoğanların ortalama doğum ağırlığı 1746.5±401 gram iken AGA doğanların 2117.3±597 gram olarak tespit edildi (p<0.05). AGA grubunda 1. ve 5. dakika APGAR skorları sırası ile 6-7 ve SGA grubunda 7-8 olarak saptanmış olup istatistiksel olarak fark bulunmadı (p>0.05). Nekrotizan enterokolit, bronkopulmoner displazi, retinopati, sepsis, mekanik ventilatör ihtiyacı açısından iki grup arasında fark saptanmadı (p>0.05). Ayrıca yenidoğan 3. düzey yoğun bakımda yatış oranı, hastanede yatış süresi ve tam enteral beslenmeye geçiş süreleri açısından da iki grup arasında fark tespit edilmedi (p>0.05). Sonuç Düşük doğum ağırlığının premetüre yenidoğanlarda neonatal sonuçlar üzerine ek problemlere neden olmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Perinatoloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 25
Atıf : 1
Perinatoloji Dergisi