Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
BEHIND CLOSED DOORS: The Paris Meetings of the Allies on the Turco-Greek War (20-23 September 1922)
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mudanya Mütarekesi ve Lozan Barış Antlaşması’nın Türk Milli Mücadele tarihinde kuşkusuz önemli bir yeri vardır. Dolayısıyla bugüne kadar Mütareke ve Lozan’ı tüm yönleriyle ele alan pek çok çalışma ve yayın yapılmıştır. Bu nedenledir ki mevcut çalışmada ateşkes ve Lozan’ın kendisi ele alınmayacaktır. Daha ziyade, başlıkta belirtildiği gibi, çalışma Müttefiklerin Paris’te 20-23 Eylül 1922’de Türk-Yunan Savaşı ile ilgili toplantılarına bakacak. Daha spesifik olarak, İngiliz, Fransız ve İtalyan devlet adamlarının (Lord Curzon, Poincaré ve Kont Sforza gibi) Türk-Yunan Savaşı, ateşkes ve barış konferansını nasıl değerlendirdiği araştırılacaktır. 20 Eylül’de Lord Curzon, meseleleri Fransa Başbakanı Poincaré ve İtalyan mevkidaşı Kont Sforza ile görüşmek üzere Paris’e gitti.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Özet:

The Mudanya Armistice and the Lausanne Peace Treaty have without doubt a prominent place in the history of the Turkish National Struggle. Thus, there have been many studies and publications to this date which have dealt with all aspects of the Armistice and the Lausanne. It is for this reason that the current study will not deal with the armistice and the Lausanne itself. Rather, as stated in the title, the study will look at Allies’ meetings in Paris on the Turco-Greek War on 20-23 September 1922. More specifically, it will investigate how the British, French, and Italian statesmen (such as Lord Curzon, Poincaré, and Kont Sforza) evaluated the Turco-Greek War, the armistice and the peace conference. On 20 September, Lord Curzon went to Paris to discuss the matters with the French Prime Minister, Poincaré and Italian counterpart.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 695
Atıf : 2.332
2023 Impact/Etki : 0.124
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi