Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 2
Effect of Water Harvesting with Runoff Strip Method on Lentil Yield in Şanlıurfa Province
2014
Dergi:  
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kurak bölgelerde yağmur suları büyük miktarda düzensizdir ve bu sular hızla yüzey akış nedeniyle kaybolur. Su hasadı kurak bölgeler için son derece önemlidir. Kurak alanlarda, su hasadı doğrudan bitki büyüme ve toprak ve su korunması süreci ile ilgilidir. Su hasadı, arazinin bir bölümüne düşen genellikle az ve verimsiz yağmur suyu payını, bir başka bölüm arazisinin payına ekleyerek bu payı iki katına çıkarma ilkesine dayanmaktadır. Bu da ikinci bölge için gerekli sulama suyu miktarını karşılar duruma getirmekte ve böylece ekonomik tarımsal üretime katkıda bulunmaktadır. Kurak alanlarda uygulanan en önemli mikro havza ve çiftlik su toplama sistemleri; kontur sırtlar, yarı dairesel ve trapez setler, küçük çukurlar, küçük akış havzaları, yüzey akış şeritleri, inter-satır sistemleri, meskat ve kontur olan-tezgah teraslardır. Bu çalışmada, öncelikle çiftlik su toplama sistemlerinde ayrıntılı bir inceleme yapılmıştır. İkinci olarak, yüzey akış şeritleriyöntemi ile su hasadının mercimek verimi üzerine etkisini belirlemek amacıyla bir tarla denemesi yapılmıştır. Araştırma, Şanlıurfa Toprak ve Su Araştırma İstasyonu arazisinde yürütülmüştür. Alan, düşük yağış (370 mm yıl-1) ve yüksek buharlaşmaya (2048 mm yıl-1) sahiptir. Konvansiyonel ve yüzey akış şeritleri yöntemi aynı koşullar altında 12x2.8 m parsel üzerinde uygulanmıştır. Araştırma sonucuna göre, kontrol ve yüzey akış şeritleri için saman ve tohum verimi sırasıyla SÜRÜCÜ et al.2663.7 ve 4602 kg ha-1ve 565.5 ve 1160.1 kg ha-1bulunmuştur. Sonuçlar yüzey akış şeritler yönteminin önemli ölçüde mercimeğin saman ve tane verimini arttırdığını göstermektedir. Buna ek olarak, yüzey akış şerit yöntemi su ve ürün verimliliğini teşvik ederek toprak erozyonunu engellemek için önemli bir potansiyele sahip olduğunu kanıtlamıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 344
Atıf : 1.511
2023 Impact/Etki : 0.286
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi