User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 78
 Downloands 20
Almanya’da Yaşayan Üçüncü Kuşak Türk Öğrencilerin Kimlik Algılamaları ve Buna Bağlı Olarak Karşılaştıkları Ayrımcılık Sorunları
2010
Journal:  
Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları (HÜTAD)
Author:  
Abstract:

1961 yılından bu tarafa elli yıldır Almanya’da varlığını sürdüren Türk kültürü, farklı bir kültür ile temas halinde bulunmaktadır. Bu temas süreci içerisinde Almanya’daki Türk varlığı, “misafir işçi” statüsünden “göçmen” statüsüne, bu kavramsal çerçeveden de “etnik azınlık” statüsüne doğru ilerleyen bir değişim süreci yaşamaktadır. Bu çalışmada, iki farklı kültürün birbiri ile karşılaşmasında meydana gelen kültürel temas ve ilişkileri açıklamada kullanılan yaklaşımlar kuramsal çerçeveyi oluşturmaktadır. Bu kavramsal çerçeveden hareketle Almanya’da yaşamakta olan üçüncü kuşak Türk öğrencilerin kendi kimliklerini tanımlama ve bu kimlikten dolayı yaşadıkları ayrımcılık sorunları araştırılmıştır. Araştırmanın verileri, Almanya’nın Hamburg ilinde yaşayan üçüncü kuşak Türk öğrencilerine soru kâğıdı formu uygulanarak elde edilmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles


Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları (HÜTAD)

Field :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 366
Cite : 1.106
Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları (HÜTAD)