Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
Böbrek Nakli Sonrası Önemli Bir Komplikasyon: Transplant Renal Arter Stenozu
2020
Dergi:  
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Renal transplantasyon, düşük uzun dönem mortalite ve artmış hayat kalitesi sağlaması nedeniyle tercih edilen bir tedavi seçeneğidir. Bununla birlikte transplantasyon sonrası gelişen komplikasyonlar nakil böbreğin ve hastanın sağ kalımını etkiler. Transplant Renal Arter Stenozu (TRAS), renal transplant sonrası en sık görülen vasküler komplikasyondur. Hastaların %1-23 ünü etkiler. Çoğunlukla refrakter hipertansiyona neden olsa da greft kaybına da yol açabilmektedir. Renal transplantasyonun ardından ikinci günde görülebileceği gibi operasyondan yıllar sonra da görülebilmektedir. Periferik Anjiografi (Digital subtraction angiography) TRAS tanısı için altın standart olmakla birlikte Doppler USG taşınabilir, ucuz ve noninvaziv olması nedeniyle primer görüntüleme yöntemi haline gelmiştir. Tedavide cerrahi ve endoluminal seçenekler bulunmaktadır. Bu yazıda renal transplantasyon sonrası 4. ayda renal arter stenozu gelişen ve perkutan transluminal balon anjioplasti uygulanarak izlemine nakil sonrası ikinci yılında, antihipertansif tedavi ihtiyacı olmadan ve greft fonksiyonu korunmuş halde devam edilen 16 yaşındaki bir kız hasta bildirildi.

Anahtar Kelimeler:

A significant complication after a kidney transplant: transplant kidney artery stenosis
2020
Yazar:  
Özet:

Renal transplantation is a preferred treatment option due to its low long-term mortality and improved quality of life. However, the complications that develop after transplantation affect the survival of the transplant kidney and the patient. Transplant renal artery stenosis (TRAS) is a vascular complication that occurs after a renal transplant. It affects 1 to 23 percent of patients. Although the refractor often causes hypertension, it can also lead to greft loss. It can be seen in the second day after a renal transplant, as it can be seen years after the operation. While peripheral angiography (Digital subtraction angiography) is the golden standard for the TRAS diagnosis, Doppler USG has become the primary imaging method because it is portable, cheap and non-invasive. There are surgical and endoluminal options. In this article, a 16-year-old girl who developed renal arterial stenosis in the fourth month after kidney transplant and was to have been monitored by the second year after transplant by the application of percutaneous transluminal ballon angioplasty, without the need for antihypertensive treatment and continuing the greft function whileined.

Anahtar Kelimeler:

An Important Complication After Transplantation: Transplant Renal Artery Stenosis
2020
Yazar:  
Özet:

Renal transplantation is a preferred treatment option because of its low long-term mortality and increased quality of life. However, complications after transplantation affect graft and patient survival. Transplant Renal Artery Stenosis (TRAS) is the most common vascular complication following renal transplantation affecting 1-23% of patients. Although it usually causes refractory hypertension, it can also cause graft loss. Although Peripheral Angiography (Digital subtraction angiography) is the gold standard for the diagnosis of TRAS, Doppler USG has become a primary imaging method because it is portable, inexpensive and noninvasive. There are surgical and endoluminal options in the treatment. In this report, a 16-year-old girl who had renal artery stenosis at the 4th month after renal transplantation and underwent percutaneous transluminal balloon angioplasty was reported. She is now in her second year of transplantation without any need for antihypertensive treatment and with preserved graft function.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.066
Atıf : 891
2023 Impact/Etki : 0.012
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi