Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 5
Bazı Serin İklim Tahıllarının Tuz Stresine Tepkilerinin Belirlenmesi
2016
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, bazı serin iklim tahıllarında çıkış aşamasında oluşturulan tuz stresinin çıkış yüzdesi, ortalama çıkış zamanı, yaprak sayısı, sürgün boyu, sürgün yaş ağırlığı, yaprak oransal su içeriği ve yaprak hücresi membran stabilitesi üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır.  Arpa (Çetin-2001), Çavdar (Aslım-95), Ekmeklik buğday (Sagittoria), Makarnalık buğday (Burcas) ve Tritikale (Melez-2001) türlerine ait tohumlar kullanılmıştır. Tesadüf parselleri deneme deseninde ve 3 tekerrürlü olarak laboratuvar koşullarında yürütülen çalışmada her cinsten/çeşitten, 50 adet tohum torf doldurulmuş plastik kaplara ekilmiş ve çeşme suyu (kontrol), 200, 400 ve 600 mM’lık NaCI ile tarla kapasitesinde sulanarak 20 gün süreyle yetiştirilmiştir. Araştırma sonucunda kontrol ve en yüksek tuz dozu uygulamaları karşılaştırıldığında; en yüksek çıkış oranı azalışı % 28.5 ile Tritikalede, en az çıkış indeksi düşüşü % 3.9 ile Arpa’da, en fazla ortalama çimlenme zamanı artışı % 28.1 ile Çavdarda, en yüksek fide boyu azalışı % 29.5 ile ekmeklik buğdayda, en fazla yaprak sayısı azalışı % 41.8 ile Arpada, en fazla fide yaş ağırlığı azalışı % 42.5 ile Makarnalık buğdayda ve ekmeklik buğdayda, en fazla yaprak oransal nem içeriği azalışı %15.3 ile Arpa’da ve % 14.5 Tritikale’de ve en yüksek hücre membran stabilite artışı ise % 57.6 ile ekmeklik buğday ve % 54.8 ile Tritikale’de belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 459
Atıf : 1.950
2023 Impact/Etki : 0.423
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi