Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
Bitki kökleriyle şev stabilizasyonun sonlu elemanlar yöntemiyle incelenmesi
2014
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyada ve Türkiye'de kuraklık, erozyon, heyelan ve aşırı yağış gibi nedenlerden yapılaşmanın büyük oranlarda artması nedeniyle yapılaşmaya elverişli arazilere verilen önem artmaktadır. Özellikle eğimli arazilerin bu tür problemlerden daha kolay etkilenmesi ve bu etkiler sonucunda kullanım fonksiyonlarını kaybetmesi şev stabilizasyonun önemini arttırmıştır. Günümüzde doğal yamaçlar veya yapay yollarla elde edilen şevlerin göçme ve kayma problemleri birçok disiplin açısından oldukça önemli bir konu haline gelmiş ve bu problemin çözümü için birçok farklı güçlendirme yöntemleri geliştirilmiştir. Bu çalışmada zeminlerin ve şevlerin güçlendirilmesinde önemli bir uygulama yöntemi olarak bilinen bitkilendirme çalışmaları ele alınmış ve farklı bitki türlerine dayalı şevlerin stabilizasyonu ve istinat duvarı üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla, örnek bir şev yapısı istinat duvarıyla birlikte sonlu elemanlar yöntemiyle modellenmiş ve bu model üzerinde Juniperus horizontalis (Yayılıcı Ardıç) ve Pittosporum tenuifolium bitkilerinin oluşturacağı olumlu ve olumsuz etkiler gözlemlenmiştir. Sonlu eleman analizleri sonucunda bitki köklerinin şevler üzerinde yer değiştirme ve gerilme açısından iyileştirmeler sağladığı ve bitki köklerinin yüzeysel olarak yayılması durumunda bu iyileştirmelerin daha da arttığı tespit edilmiştir. Anahtar kelimeler: Şev stabilizasyonu, Bitkilendirme, İstinat duvarı, Sonlu elemanlar yöntemi, Statik analiz

Anahtar Kelimeler:

Study of plant roots and shape stabilization by the method of final elements
2014
Yazar:  
Özet:

In the world and in Turkey, the importance given to land suitable for construction is increasing due to the great increase in structuring due to causes such as drought, erosion, heil and excess rainfall. In particular, the easier impact of curved soils by such problems and the loss of their use functions as a result of these effects has increased the importance of steam stabilization. Today, the problem of migration and sliding of shifts obtained by natural tracks or artificial means has become a very important topic in many disciplines and many different strengthening methods have been developed to solve this problem. In this study, planting studies, known as an important method of application in the strengthening of soil and shells, and the stabilization of shells based on different plant species and the effects on the stone wall were studied. For this purpose, a sample structure was modeled with the method of end elements along with the stone wall and the positive and negative effects of the plants of Juniperus horizontalis (Horizontalis) and Pittosporum tenuifolium were observed on this model. The final analysis of the element has found that plant roots provide improvements in terms of replacement and stretching on the shells and that if plant roots spread surface, these improvements are further increased. Keywords: Shev stabilization, Planting, Extrusion wall, End Elements method, Statistical analysis

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 3.240
2023 Impact/Etki : 0.224
Türkiye Ormancılık Dergisi