Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 11
EKONOMİK KARŞILIKLI BAĞIMLILIĞIN SINIRLARI: AVRUPA BİRLİĞİ VE ÇİN ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çin'in hızlı ekonomik büyümesi ve küresel ekonomilere entegrasyonu AB için büyük ölçüde ekonomik etkilere ve siyasi uygulamalara sahiptir. Çin’in Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) katılmasından bu yana ticaret akışı önemli ölçüde genişlemiştir. Uzun süredir var olan ilişkilere dayanan AB, 1970'lerden beri Çin ile bağlar kurmuştur. Geçtiğimiz on yıllar boyunca, Çin ile AB arasındaki ilişki bu nedenle kapsamlı bir stratejik ortaklığa dönüşmüştür. Her iki taraf da bağları iyileştirmek ve artan endişeleri çözmek için zirve diplomasisi, ikili yaklaşımlar, çok taraflı işbirliği, politik belgeler gibi bir dizi strateji kullanmıştır. Ekonomik çıkarlar birincil kalmıştır. Siyasi ilişkilerin tarihsel gelişimine genel bir bakıştan sonra, bu makale Çin'i AB ile ekonomik ilişkiler sağlamaya iten piyasa ekonomisi statü kazanma, doğrudan yabancı yatırımların (DYY) gerekliliği, ticaret hacminde artış gibi üç temel güce değinmektedir. Makalenin son kısmı, neoliberal uluslararası politika teorisini analiz çerçevesi kullanarak Çin-AB ekonomik ilişkisinin çıkarlarını ve ikilemlerini incelemektedir. Bu son noktayı dikkate alarak, bu makale karşılıklı bağımlılık ve çatışma arasındaki ilişkiyi vaka çalışmaları ile analiz etmeye çalışmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Limits Of Economic Interdependence: The Case Of The European Union and China
2020
Yazar:  
Özet:

China's rapid economic growth and integration into the global economies have largely significant economic impacts and political implications for the EU. Since China’s accession to the World Trade Organization (WTO), the flows of trade have expanded substantially. Building on long-existing relations, the EU has established links with China since the 1970s. Over the past decades, the relationship between China and the EU has thus evolved into comprehensive strategic partnership. Both parties have employed several strategies such as summit diplomacy, bilateral approaches, multilateral cooperation, policy papers to improve ties and overcome growing concerns. Economic interests have remained primary. After an overview of the historical evolution of political relations, this paper considers the three main motives which may drive China to provide economic relations with the EU, such as granting the market economy status, the needs of the foreign direct investments (FDI), growth in the volume of trade. The last part of the paper examines the interests and dilemmas of the China- EU economic relationship using the neoliberal theory of international politics as a framework for analysis. With this last point in mind, this paper attempts to analyse the relationship between interdependence and conflict with case studies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 646
Atıf : 2.379
2023 Impact/Etki : 0.24
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi