Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 43
 Görüntüleme 45
 İndirme 9
Üniversite Öğrencilerinin Bir Sosyalleşme Alanı Olarak Sosyal Medya Hakkındaki Görüşleri
2018
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

İnternet ortamında yaygınlaşarak önem kazanan sosyal medya ağları toplumsal yaşama etki edecek düzeyde gelişim göstermiştir. Bu sosyal ağlar bireyler üzerinde farklı etkiler gösterirken geleneksel sosyal yaşamın dışında bir değişimi ve sosyalleşme biçimini beraberinde getirmektedir. İnternet uygulamaları içerisinde özellikle sosyal medya, önemli bir sosyalleşme aracıdır. Toplumsallaşma sürecinin başat noktalarından olan gençlik dönemi de bu bağlamda incelenmesi gereken önemli bir aşamayı oluşturmaktadır. Bu anlamda çalışmanın ana temasını sosyal medya ortamlarının üniversite öğrencilerinin sosyalleşme şekillerinde yarattığı değişim ve dönüşüm oluşturmaktadır. Bu araştırma, üniversite öğrencilerinin bir sosyalleşme alanı olarak sosyal medya hakkındaki görüşlerini; sosyal medya ortamlarındaki kültürel değerler, bilginin niteliği, ilişki biçimleri, ifade şekli, kültürel özellikler, davranış özellikleri çerçevesinde incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırmanın verileri, 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminin başında Mersin üniversitesinde (4 fakülte, 1 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksek Okul) okuyan 394 öğrencinden alınan veriler doğrultusunda toplanmıştır. Araştırmanın verileri araştırmacı tarafından geliştiren bir anket aracılığı ile toplanmıştır. Veriler önce kodlanmış ve SPSS paket programına yüklenmiştir. Araştırma alt problemleri izlenerek yürütülen frekans ve yüzdelik betimleyici istatistiksel teknikleri ile araştırmaya katılan üniversite öğrencilerinin bir sosyalleşme alanı olarak sosyal medya ağları hakkında görüşleri incelenmiştir. Araştırmanın bulguları; üniversite öğrencilerinin sosyal medya ortamlarında diğer insanların dürüst ve samimi davranmadıklarını, gerçek dostluk ilişkileri yaşamadıklarını düşünmektedir. Üniversite öğrencileri sosyal medya ortamlardaki bilginin çoğunlukla bilimsel nitelikli bilgiler olmadığını, magazinsel ve dedikoduya dayalı bir bilgi olduğunu, sosyal medyadaki ilişki biçimlerinin gerçek aile ve arkadaşlık ilişkisinin yerini tutmadığını ifade etmektedirler.

Anahtar Kelimeler:

Opinions of University Students on Social Media as a Area of Socialization
2018
Yazar:  
Özet:

The social media networks that have gained importance by spreading the internet environment have shown a level of development that will impact the social life. These social networks have different influences on individuals while bringing a change and form of socialization beyond the traditional social life. Social media, especially on the Internet, is an important tool for socialization. The youth period, which is one of the main points of the socialization process, is also an important stage to be studied in this context. In this sense, the main theme of the study is the change and transformation created by social media environments in the ways of socialization of university students. This study aims to study the views of university students on social media as a field of socialization; in the context of cultural values, the nature of knowledge, the forms of relationships, the form of expression, cultural characteristics, and behavioral characteristics in social media environments. The research data was collected according to the data received from 394 students studying at Mersin University at the beginning of the 2018-2019 academic year (4 faculties, 1 high school and 1 professional high school). The data of the research was collected through an survey developed by the researcher. The data was previously encoded and uploaded to the SPSS package program. The research has studied the views of university students who participate in the research with the frequency and percentage-imaging statistical techniques carried out by monitoring sub-problems on social media networks as a field of socialization. The findings of the study suggest that university students do not behave honestly and honestly with other people in social media environments, they do not experience real friendship relationships. University students say that the knowledge in social media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media media.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 8.308
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education