Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 38
Süt Ürünlerinde Biyoaktif Peptitlerin Oluşumu ve Fonksiyonel Özellikleri
2018
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Biyoaktif peptitler, vücut fonksiyonları ve sağlık üzerinde olumlu etkileri olan proteinlerin spesifik parçalanma ürünleri olarak tanımlanmaktadır. Süt proteinleri bioaktif peptitler için önemli bir kaynak olarak görülmektedir. Süt proteinlerinden biyoaktif peptitler, sindirim enzimleri aracılığıyla enzimatik hidroliz, proteolitik aktiviteye sahip starter kültürler aracılığıyla fermentasyon ve enzimler ile proteoliz sırasında açığa çıkabilmektedir. Süt ürünlerinde ana protein molekülünden açığa çıkan söz konusu peptitler, vücut içinde hormon benzeri düzenleyici bileşen olarak görev alabilmekte ve amino asit boyutu ve içeriğine bağlı olarak vücutta antihipertansif, antioksidatif, opioid, antimikrobiyal ve bağışıklık düzenleme gibi birçok farklı biyolojik aktivite gösterebilmektedir. Antihipertansif peptitler olarak da bilinen anjiyotensin dönüştürücü enzim (ACE, Angiotensin converting enzyme) inhibitör peptitleri en fazla çalışma konusu olanlardır. Süt kaynaklı peptit fraksiyonları serbest radikalleri bağlayıcı ve oksidatif stresi önleyici etki göstererek, damar sertleşmesi ve damar tıkanıklığı gibi bazı kronik kalp rahatsızlıklarını da önleyebilmektedir. Bu derlemede, süt ürünlerinde bioaktif peptitlerin oluşumu ve fonksiyonel özellikleri değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The formation and functional characteristics of bioactive peptides in dairy products
2018
Yazar:  
Özet:

Bioactive peptites are defined as specific decomposition products of proteins that have positive effects on body functions and health. Milk proteins are considered an important source of bioactive peptites. From dairy proteins, bioactive peptites can be revealed through enzymatic hydrolysis through digestive enzymes, proteolithic activity starter cultures through fermentation and enzymes with proteolysis. These peptides, which are revealed from the main protein molecule in dairy products, can serve as a hormone-like regulatory component in the body and can show many different biological activities in the body, such as antihypertensive, antioxidant, opioid, antimicrobial and immune regulation, depending on the size and content of amino acids. Antihypertensive peptites, also known as angiotensin conversion enzyme (ACE, angiotensin conversion enzyme) inhibitors peptites are the most subject to study. Milk-based peptide fractions have a binding and oxidative stress-preventive effect on free radicals, and can also prevent some chronic heart disorders such as vascular hardening and vascular blocks. In this collection, the formation and functional properties of bioactive peptides in dairy products are assessed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 496
Atıf : 2.001
2023 Impact/Etki : 0.19
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi