Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 28
 İndirme 3
Sürdürülebilir Tarım Açısından Türkiye’de Tohumculuk Sektörü
2017
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya üzerinde 7 milyara yaklaşan nüfusun sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için ihtiyaç duyulan miktarda gıdayı alması, yeterli ve dengeli beslenmesi, bu gıdaların güvenilirliğinin sağlanması son derece önemlidir. Buda tarım sektörünün önemini her geçen gün artırmaktadır. Bilindiği gibi tarımsal üretimin başlangıcı tohumdur. Özellikle bitkisel üretimde, üstün nitelikli ve kaliteli tohum kullanılması verimi diğer üretim şartlarına bağlı olarak 20-30% oranında hatta yabancı döllenen türlerde, melez tohumların 3 katına kadar artış sağladığı bilinmektedir. Türkiye’de son yıllarda tohumluk üretimi konusunda faaliyet gösteren firmasayısında önemli artışlar olmuştur. 2014 yılında 776 bin ton olan tohumluk üretimi ve 150 milyon dolar ihracat yapan Türk tohumluk sektörü 2023 ‘te 1 milyon ton üretim ve 500 milyon dolar ihracata ulaşılması planlanmaktadır. Türkiye’de mevcut işletmelerin AR-GE çalışmalarını etkin yapacak büyüklükle olmalmamaları ve ıslah çalışmalarının gelişmiş ülkelere göre geç başlanması sektörde rekabetçi işletmelerin ortaya çıkmasında etkili olmuştur. Çalışmanın temel amacı, tohum üretiminde yıllar itibariyle Dünya ve Türkiye’yi kıyaslamak, Türkiye’deki mevcut durumu ve sorunları ortaya koyarak sektörün gelişmesi için yapılması gerekenleri ortaya koymaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.195
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi