Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Nekrotizan Enterokolitte Önleyici Tedavi Seçenekleri
2012
Dergi:  
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Necrotizing enterocolitis (NEC) is the most serious disease of newborn gastrointestinal tract. NEC affects 5-10% of very low birth weight infants. It is one of the most common causes of mortality and morbidity in neonatal intensive care units. Although pathogenesis of the disease is not clear, prematurity and low birth weight are the most significant risk factors. Poor prognosis of NEC could not be changed with current therapies. However, some preventive strategies can be used in the antenatal and postnatal period. Decreasing the incidence of premature births or poor fetal growth would have a major effect on the prevalence of NEC. Breast feeding and antenatal steroid therapy seem to be preventive for NEC. Although oral antibiotics seem to be effective, their safety is unclear. New studies are required with arginin supplementation. Prebiotics do not appear to be of benefit in prevention of NEC. Although probiotics seem to be effective, optimum strain, duration of supplementation, dose and safety in critically ill infants are the questions that have to be answered. The development of standard guidelines is required in the prevention of NEC

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.066
Atıf : 891
2023 Impact/Etki : 0.012
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi