Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
Kamu Yararı Kavramının Türk Kamu Yönetiminde Dönüşümü
2009
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu yararı, 1980‟lerde Yeni Kamu Yönetimi anlayışı geleneksel bürokratik yaklaşımı tahtından indirme iddiasıyla ortaya çıkana kadar kamu hizmetinin merkezinde yer alıyordu. Türkiye‟de yeni binyılın ilk yılları, kamu yönetimi felsefesi anlamında büyük bir değişime sahne olmuştur; bu yıllarda Türkiye‟de kamu yönetimi, ekonomi, etkinlik, verimlilik, katılımcılık ve hesap verebilirlik ilkelerine göre yeniden şekillenmiştir. Tanımlaması zor ve belirsiz bir kavram olmakla beraber, kamu yararı Türk idare hukuku doktrininde kolayca teşhis edilebilir. Buradaki soru, Türk devlet aygıtının kamusal yararı amaçlayan bir teşkilat olmak yerine, rasyonel tercih teorisinin öngördüğü gibi, çıkarını maksimize etmeye çalışan bir kişilik haline gelip gelmediğidir. 2003 ila 2006 yılları arasında Yeni Kamu Yönetiminden ilham alınarak çıkarılan başlıca kanunların incelenmesi, kamusal yararın artık Türk kamu hizmetinde merkezi bir yeri olmadığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 4.746
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi