Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
İngilizceyi Yabanci Dil Olarak Öğrenen Öğrencilerin Yazılı Metinlerindeki Üstbilişsel ve Düşünme Stillerin Sinerjistik Etkisi
2019
Dergi:  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yazma, yazarların düşüncelerini yansıtan bilişsel beceri olan İngilizceyi yabanci dil olarak öğrenen öğrencilerin hem fikirleri iletmek için hem de  onların dilsel bilgi göstermek için öğrencilere fırsatı verir. Ancak, öğrenciler diğerlerinden farklı düşünüyorlar. Bu nedenle, yazılı metin üretmek için her öğrenci bir düşünce tarzını benimsemiştir. Bundan dolayı, bu makalede İngilizceyi yabanci dil olarak öğrenen öğrencilerin yazma performanslarına bilgi-işlem yaklaşımın benimsemesinin etkisi keşfetmeye incelenmiştir. Bu hususta öğrencilerin farkındalık ve düşünme stilleri sinerjistik işlevleri dikkate alınmıştır. Böyle bir amaça ulaşmak için Tlemsen üniversitesi İngiliz bölümünde İngilizceyi yabanci dil olarak öğrenen 40 öğrenci grübünü dayalı vaka çalışması kullanılmaktadır. Araştırma araçları olarak iki test ve anketten yararlanılmaktadır. Toplanan veriler nicelik ve nitelik olarak analiz edilmektedir. Çalışmadan elde edilen sonuçları ışığında yazma görevler aracılığıyla değerlendirilen düşünce seviyesine bağlı olarak  İngilizceyi yabanci dil olarak öğrenen öğrencilerin yazma performansının değişimi bulunulmuştur. Bu nedenle, üretilen kompozisyon yazma kalitesinde düşünce tarzı türünü benimsemesinin büyük etkisi konusundaki sonuçlandırılmıştır. Ayrica, düşünce tarzı ile öğrencilerin farkındalık , kişisel bilgi  ve yetenek arasındaki ilişkiyi belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Synergistic Influence Of Thinking Styles and Metacognitive Knowledge On Efl Learners’ Written Production
2019
Yazar:  
Özet:

Writing is a cognitive task that reflects the writer’s thought; it is a productive skill granting the learners of English as a foreign language (EFL) the opportunity to display their linguistic knowledge and convey their ideas. However, the students think differently which leads them to adopt distinct ways for generating a written product. Therefore, the present study attempts to explore the influence of exploiting different knowledge processing approaches on EFL learners’ writing performance taking into consideration the synergistic function of the students’ awareness and thinking styles in written production. To achieve such an objective, the studied case revolved around a sample of 40 third year EFL learners studying at the English department at TlemcenUniversity. The research instruments included two tests and follow-up questionnaires. The collected data were analyzed quantitatively and qualitatively. The research findings have elicited that EFL students’ writing performance fluctuates depending on the level of thought assessed in the given tasks leading to the conclusion that the quality of the written output is largely determined by the adopted type of thinking style which is closely associated with the learners’ awareness of their personal knowledge and abilities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 228
Atıf : 746
2023 Impact/Etki : 0.379
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi