Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
ERCP’nin tarihçesi
2021
Dergi:  
Akademik Gastroenteroloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Modern zamanlarda ortaya çıkan tüm buluşlar için bir başlangıç noktası belirlemek, her daim heyecanlı ve cazip bir meşgale olmuştur ama aslında hiçbir bilimsel gelişme, kelimenin tam manasıyla bir başlangıç noktasına sahip değildir kendisini meydana getiren pek çok buluşun toplamıdır. Örneğin günümüz Dünya’sı için vazgeçilmez olan nükleer enerji ile ilgili kabul edilebilecek ilk buluş, Leucippus’un milattan önce 440 yılında “atom” kavramını ortaya atmasıdır. Kökeni bu kadar eskiye dayanmakla birlikte, tıpkı diğer modern buluşlarda olduğu gibi, hayatımıza nüfuz eden ve vazgeçilmez olmasını sağlayan gelişmeler, 19. yüzyılın ikinci yarısında peş peşe ortaya çıkmıştır. Bu logaritmik gelişmelerin tetikleyicisi, 1895 yılında “X ışını” varlığını keşfeden Alman fizikçi Wilhelm Roentgen olmuştur. Bu tarihten sadece 62 yıl sonra, 1957 yılında insanoğlu, nükleer enerji sayesinde enerji üreten ilk santrali gündelik kullanıma sunmuştur (1). 1968 yılı, Tıp Bilimleri alanında çığır açan bir başka buluş için de tetikleyici bir tarihtir. “Endoskopik retrograd kolanjiopankreatografi” (ERCP) ya da o zamanki adıyla “Endoskopik pankreato-kolanjiografi”nin (EPC) teknik olarak ilk başarılı uygulaması, bir jinekolog olan Dr. William S. McCune tarafından, Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, pankreas kanalı kanülasyonu ve kontrastlanması ile görüntü alınarak bu tarihte gerçekleştirilmiştir (2).

Anahtar Kelimeler:

ERCP'nin tarifesi
2021
Yazar:  
Özet:

Determining a starting point for all the inventions that appear in modern times has always been an exciting and attractive job, but in fact no scientific development has a starting point in the full sense of the word; it is the sum of the many inventions that make it itself. For example, the first recognizable invention of nuclear energy, which is indispensable to the present Earth, is that Leucippus revealed the concept of "atom" in 440 before Milat. Although its origins are so ancient, as in other modern inventions, the developments that have penetrated and made it indispensable in our lives have arisen successively in the second half of the 19th century. The trigger of these logarithmic developments was German physicist Wilhelm Roentgen, who discovered the existence of the "X-ray" in 1895. Only 62 years after this date, in 1957, the first power plant producing energy thanks to nuclear energy was introduced to daily use (1). The year 1968 is also a triggering date for another discovery in the field of medical sciences. The first technically successful application of "Endoscopic retrograde collanjiopankreatography" (ERCP) or then called "Endoscopic pancreate-colanjiography" (EPC) was carried out on this date by Dr. William S. McCune, a gynecologist, at the University of Washington School of Medicine, taking images with the canulation and contrast of the pancreas canal (2).

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Akademik Gastroenteroloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 26
Akademik Gastroenteroloji Dergisi