Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
 İndirme 7
Çağdaş Sanat Yapılanması İçerisinde Osman Polat'ın Gözüyle Türk Resim Sanatının Sorunları
2013
Dergi:  
Akdeniz Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu bildiride O. Polat'ın Bence kitabından “Türk Resim Sanatının Sorunları” bölümü ele alınacaktır. Yazar bu kitabında, Türkiye'nin post-modernizm içinde tuttuğu pozisyonunu açıklarken, Türkiye'yi hem kırsal hem de küresel yapısıyla, kendi içinde önemli çelişkiler barındıran, çatışmaların eşiğinde olan bir ülke olarak tanımlar. Türkiye'nin aldığı bu pozisyonla geçmiş ile gelecek arasında bir tercih yapmaya çalışan değil, bu ikisini bir araya getirmeye çalışan bir ülke olduğunu vurgular. 20. yy'ın son çeyreğinde modern Türk resminin oluşumuna büyük katkıları olan O. Polat'ın “modernleşme” ve “çağdaşlaşma” kavramlarını tarihi süreç içerisinde ele alarak, zaman zaman kültür hayatımızdaki kavram kargaşasına nasıl açıklık getirdiği üzerinde durulacaktır. O. Polat çağdaş Türk resminin sorunlarını ele alırken, 19. yy'ın ortalarından başlayarak Doğu ve Batı sanatı ile bu ikisini sentezleyerek başarılı sonuçlara ulaşmış Batı sanatını mukayese etmiştir. Çağdaş Türk resminin yaratıcılarının, çağdaş Türk müziğinde olduğu gibi ön örneklerden yoksunluğuna, Batı resim sanatının geçtiği yol ve aşamalardan geçmeden kendilerini 20.yy'ın akımları içinde bulduğuna ve geleneklerden yararlanarak doğu-batı sentezine varmadıklarına, çağlarının eğilimine ayak uydurmadıklarına kitabında geniş yer veriyor. Bu bildirideki amaç, kitabın daha geniş okuyucu kitlesine ulaşmasını, Türk dünyasının kültürel unsurlarının Türklük bilgisi açısından değerlendirilmesine katkı sağlamaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2013
Yazar:  
2013
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akdeniz Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 345
Atıf : 1.002
2023 Impact/Etki : 0.094
Quarter
Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q3
64/89

Akdeniz Sanat Dergisi