Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Effects of Different Lactic Acid Bacteria Inoculants on Alfalfa Silage Fermentation and Quality
2023
Dergi:  
Journal of Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Alfalfa (Medicago sativa L.) is a crucial perennial forage plant with high protein and mineral content and may be mowed several times through the vegetation period. Along with having a large cultivation area in Türkiye, it constitutes approximately 61% of the total green forage produced. Silage is the most effective method for preserving herbage and using it as a source of roughage throughout the year. However, ensiling alfalfa, especially with low dry matter (DM) content, is difficult due to its low water-soluble carbohydrate (WSC) and buffering capacity. This study was carried out to improve the alfalfa plant’s silage fermentation process by inoculating new lactic acid bacteria (LAB) strains. When the alfalfa plant reached 50% flowering, six different LAB strains were inoculated and compared with the uninoculated alfalfa silage. According to the results obtained, it was determined that LAB inoculants improved the fermentation properties of alfalfa silage in general. All inoculated strains caused a significant decrease in the pH of the resulting silage. The strain Lactobacillus buchneri (LS-31-1-4) was superior in terms of DM recovery (96.82%) and protein recovery (94.00%). At the same time, Lactobacillus brevis (LS-55-2-2) and Leuconostoc citerum (LS-70-6-1) were the most restrictive strains of yeast and enterobacteria growth in silage, respectively.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Agricultural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.092
Atıf : 3.953
2023 Impact/Etki : 0.366
Quarter
Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q1
11/73

Journal of Agricultural Sciences