Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 4
EKONOMİK SAVAŞ ENSTRÜMANI OLARAK GLOBAL ENERJİ POLİTİKALARI ÜZERİNE BİR KRİTİK. ENERJİ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ
2019
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Enerjinin kaynak ve nakil hatlarının yani arzının kontrolü veya kontrolünde söz sahibi olmak, küresel manada ülkeler arasında bir üstünlük aracıdır. Ne var ki bu mücadele çoğu kez o derece ölçüsüz ve hadsiz mücadelelere sahne olmaktadır ki, insanlık mirasının yüce idealleri, insan olmanın temel meziyetleri göz ardı edilmektedir. Bu anlamda büyük mağduriyetler yaşayan ülkelerden birisi de Türkiye Cumhuriyetidir. Ülkeler hayatta kalmak için muhakkak üretmek zorundadırlar ve üretim için kaynağa ihtiyaç vardır. Bu sebeple dünya savaşları dahi özünde kanlı bir bölüşüm mücadelesi, enerji kaynaklarını kontrol etme ve pazarlara hâkim olma çabasıdır. Bu yönüyle enerji havzaları ve enerji arz koridorlar, medeniyetlerin ve uluslararası güçlerin bir buluşma ve kapışma yeridir. Bu gerçek ulusal güvenlik anlamında orta doğu coğrafyasında meydana gelen harplerin demokrasi, öz yönetim, terörle mücadele gibi maskelerle, esasen enerji kaynaklarının ve enerji arzının kontrolü maksadıyla yapıldığını açığa çıkarmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 52
Atıf : 136
Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi