Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
Causes of land degradation and rehabilitation efforts of rangelands in Turkey
2018
Dergi:  
FORESTIST
Yazar:  
Özet:

Turkey, which is located in an ecologicaltransition zone between subhumid Southern Europe and the arid Middle East, hasa long history of land use and civilization. Pressure from expanding humanpopulations, intensified animal production, and transhumant movements inparticular, are leading to the complete denudation of many areas of centralTurkey (Central Anatolia), with soil erosion emerging as the primary concern. Amountainous topography and semiarid climatic conditions exacerbate the threatof soil erosion and have limited the success of efforts to restore degradedlands. Although afforestation efforts have increased, rangeland areas dominatedby shrub and grass species have decreased. Remnant rangeland areas continue toexperience overgrazing and severe losses in productivity. Forest remmants andarcheological studies indicate that, due to human use, Central Anatolia haslost its original native vegetation, including pine and oak species, and hasassumed anthropogenic steppe characteristics. For this reason, the restorationemphasis has been on tree species, without any consideration for shrub or grassspecies that could help to stabilize soils in denuded and degraded landscapes.In this article, we discuss the socioeconomic and environmental limitations ofthe natural revegetation of rangeland areas, and the need for restorationefforts with a focus on shrub and grass species in areas vulnerable to highrates of soil erosion.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












FORESTIST

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.170
Atıf : 3.810
2023 Impact/Etki : 0.469
FORESTIST