Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 6
Frenchs In The Hıstory And Breıf Hıstory Of The Turkısh-French Relatıons
2018
Dergi:  
Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bugünkü Fransa geçmişte Galyalıların ülkesi idi. Fransızların ataları ise Frank’lardır. Frankların asıl vatanı Macaristan civarında Tuna boylarında yaşayan barbar ve pagan bir kavim idi. Rusların tarihi emelleri sıcak denizlere inme hayali olduğu gibi; Frankların hayali de Akdeniz’e inmekti. Roma İmparatorluğu Frankların bu hayallerini asırlarca önledi ve onları Tuna boylarında imparatorluğun sınırlarını koruyan Türklerinkine benzer bir uç beyliği yaptı. Buna karşılık da onları vergiden muaf tuttu. Zaten “Frank” kelimesi vergiden muaf demektir. Her ne kadar Türkler ile Frankların ilk temasları Haçlı Ordusu içindeki Fransızlarla Selçuklu Türkleri arasında olmuşsa da, diplomatik, ticari ve askeri alanda kapsamlı Türk-Fransız ilişkileri ise 1396 Niğbolu Savaşına kadar uzanır. İlk başlarda düşmanca başlayan ilişkiler Osmanlıların cihan devleti olarak yükselmesiyle iyileşme dönemine girmiştir. Kanuni Sultan Süleyman döneminde de bu ilişkiler en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Ancak, Alman İmparatoru Şarlken Farnsuva’yı kuzey İtalya’da Pavia’da 1525’de yenerek esir almış ve Marsilya’da hapsetmişti. Fransuva Kanuni’ye mektup yazdı. Kanuni 1526’da Almanya Seferine çıktı. Şarlken, Fransuva’yı serbest bırakmak zorunda kaldı. Kanuni, rakibi ve Haçlı seferlerinin en büyük gücü olan Kutsal Roma-Germen İmparatoru Şarken’e karşı Fransa’yı tuttu. Öte yandan Fransa hem Almanların hem de İspanyolların tehdidi ve baskısı altındaydı. Böylelikle Osmanlı İmparatorluğu ise Fransa’yı himaye ederek Avrupa’nın ortasında bir müttefik elde etmiş oldu. Bu durumda da Avrupa’yı siyasi olarak zayıflatmak istiyordu. 1789 Fransız Devrimi sonrasında da ilişkiler bozulmaya başladı ve Birinci Dünya Savaşı’nda ve İstiklal Harbi döneminde Fransa ve Osmanlı İmparatorluğu birçok cephede savaştı. 1921 Ankara Antlaşması ile ilişkiler yeniden düzelmeye başlasa da İngiltere’nin peşine takılan Fransa Orta Doğu politikaları gereği Türkiye ile karşı karşıya gelmiştir. Çalışmamızda Türk-Fransız ilişkilerinin önemli noktalarını ele alarak aktarmaya çalışacağız

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 95
2023 Impact/Etki : 0.129
Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi