Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Sakarya İli Çevresinde Yetişen Bazı Salvia L. Taksonlarının Anatomik Özellikleri
2020
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Sakarya ili Geyve, Taraklı, Akyazı ve Sapanca ilçelerinden toplanan beş Salvia L. türünün (S. verticillata L. subsp. amasiaca (Freyn & Bornm.) Bornm., S. tomentosa Mill., S. virgata Jacq., S. forskahlei L. ve S. sclarea L.) anatomik özellikleri karşılaştırılmalı olarak incelenmiştir. Kök, gövde, yaprak, yaprak sapı ve kaliks gibi organ ve kısımlarından alınan enine ve yüzeysel kesitlerle hücre ve tüy yapıları incelenmiştir. Hücre yapılarının türler arasında benzerlik gösterdiği, hücre sayılarında ve iletim demetlerinde ise bazı farklılıklar olduğu gözlenmiştir. Yapraklar amfistomatiktir. Basit yapılı örtü tüyleri ve kapitat salgı tüyleri çeşitlilik göstermektedir. Peltat salgı tüylerine S. verticillata subsp. amasiaca ile S. tomentosa türlerinde rastlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Anatomic characteristics of some Salvia L. Taksons that grow around Sakarya
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, five types of Salvia L. collected from the districts of Sakarya or Geyve, Taraklı, Akyazı and Sapanca (S. verticillata L. subsp. English (Freyn and Bornm) Bornm., S. tomentosa Mill., S. virgata Jacq., S. forskahlei L. and S. sclarea L.) anatomical characteristics have been comparable to study. The roots, bodies, leaves, leaves and caliks are taken from the organs and parts, and the cell and hair structures are studied with surface cuts. The structure of the cells is similar between the species, and there are some differences in the number of cells and the transmission sets. The leaves are amphystomatic. Simply made covered hair and capita secretion hair show diversity. The S. verticillata subsp. It is found in amasiaca and S. tomentosa species.

Anahtar Kelimeler:

Anatomical Characteristics Of Salvia L. Taxa In Sakarya Province
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, anatomical characteristics of five Salvia L. taxa (S. verticillata L. subsp. amasiaca (Freyn & Bornm.) Bornm., S. tomentosa Mill., S. virgata Jacq., S. forskahlei L. and S. sclarea L.) collected from Geyve, Taraklı, Akyazı and Sapanca districts of Sakarya province were investigated. Cell and trichome structures were examined with transverse and surface sections from organs and parts such as root, stem, leaf, petiole and calyx. It was observed that the cell structures showed similarities between the taxa and there were some differences in the number of cells and the vascular bundles. Leaves are amphistomatic. Unbranched and branched nonglandular trichomes and capitate gland hairs were observed. Peltate gland hairs were existed in some taxa (S. verticillata subsp. amasiaca and S. tomentosa).

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.135
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi