Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 35
 İndirme 9
Türk “Runik” Alfabesinin Kökeni
2012
Dergi:  
Dil Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

ve daha önce Hakas ile Tuva (bundan sonra Hak. ve Tuv.) bölgelerinde keşfedilen harflerin, Dış Moğolistan’daki büyük anıtlarda bulunanlardan daha düzensiz ve biçimsiz olduğu tespit edilmiş ve konu layıkıyla incelenmeden, daha eski ve neticede orijinal alfabeye daha yakın olduğu sonucuna varılmıştır. Bunlar için 5. ve 6. yüzyıllara kadar uzanan eski tarihler önerilmektedir ve bu tarihler bazı saygı duyulan modern yazarlar tarafından hâlâ iktibas edilmektedir. Fakat 1960’ta Sovetskaya Arkheologiya’da basılan Novaya Datirovka Pamyatnikov Yeniseykoy Pis’mennosti adlı yayının üçüncü kısmında L. R. Kyzlasov bu Hak. ve Tuv. dilindeki kitabelerin düşünüldüğü kadar eski olmadığını, daha yeni olduğunu ve bazı şartlar altında büyük anıtlardan bile çok daha yeni olduğunun kesinliğini arkeolojik metodlarla kanıtlamıştır. Sonuç olarak alfabenin en eski örneği, dâhili ve harici kanıtların birleşimiyle 8. yüzyılın ikinci on yılında yazıldığı bilinen Toŋukuk’ta (Bundan sonra Ton.) görülen alfabedir. Kül Tėgin (K. T.) ve Bilge Xağan (B. K.) anıtları birkaç yıl sonra, bu yüzyılın dördüncü

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dil Araştırmaları

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 1.308
2023 Impact/Etki : 0.193
Dil Araştırmaları