Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 12
Birinci Dünya Savaşı Öncesinde Reuters ve İmparatorluk Yönetimleri: Bir Örnek Çalışma
2019
Dergi:  
Cihannüma Tarih ve Coğrafya Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birinci Dünya Savaşı öncesinde, Havas, Wolff’s ve Reuters ajansları birçok farklı devletle gizli anlaşmalar imzalamıştır ve her birine farklı vaatlerde bulunmuştur. Bu ajanslar habere bir meta gibi davranmış ve kendilerine ödenek sağlayan tüm hükümetler ile anlaşma yapmıştır. Ajanslar, devlet yöneticilerini kendileriyle anlaşma yapmaya ikna etmek için mevcut siyasi durumdan ve imparatorluklar arasındaki gerilimden faydalanmışlardır. Bu şekilde Wolff’s, Havas ve Reuters’e karşı güçlenirken, Havas iç pazarda rakiplerine karşı üstünlük sağlamış ve Rus İmparatorluğu’ndan on yıldan uzun bir süre ödenek almıştır. Reuters ise bu yöntemle, Japon ve Britanya imparatorluklarıyla gizli anlaşmalar imzalamıştır. Ayrıca, Mısır hükümeti tarafından kendisine elli yıldan daha uzun bir süre para yardımı yapılmıştır. On dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısından Birinci Dünya Savaşı’na kadar Avrupa’nın ilk ve en büyük üç haber ajansı Havas, Wolff’s ve Reuters, kazançlarını arttırmak için hükümetlerle anlaşma yapma politikası gütmüşlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Reuters and The Goverments Before The World War I: A Case Study
2019
Yazar:  
Özet:

Before the World War I, Havas, Wolff’s, and Reuters agencies signed confidential agreements with several governments, promising to serve them in various ways. These agencies concluded contracts with any government that was willing to subsidize them, treated news as an ordinary commodity. To convince statesmen to sign agreements with them, the agencies took advantage of world politics and tensions between empires. By this way, Wolff’s overcame its vulnerability to Havas and Reuters while Havas defied competition in its home market and secured a large subsidy from the Russian Empire for more than a decade. Likewise, Reuters signed confidential agreements with the Japanese and the British empires and was subsidized by the Egyptian government for more than five decades. From the second half of the nineteenth century, until the World War I, the policy of the first and major news agencies of Europe, Havas, Wolff’s, and Reuters was to maximize their profits by signing contracts with governments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Cihannüma Tarih ve Coğrafya Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 170
Atıf : 146
Cihannüma Tarih ve Coğrafya Araştırmaları Dergisi