Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
ÇOCUKLARDA NEBÜLİZATÖR İLE İLAÇ UYGULAMA; PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
2016
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde solunum yolu hastalıklarının tedavisinde, nebülizatörle ilaç uygulamaları oldukça yaygın kullanılmaktadır. Nebülizasyon (İnhalasyon) tedavisi; nebülizatör adı verilen cihazlarla sıvı formda bulunun ilaçların aerosol haline getirilerek, direk olarak solunum yollarına ve akciğerlere gönderilmesi amacıyla uygulanan bir işlemdir. İlaçların invaziv bir işlemle uygulanmaması, direk akciğerlere uygulanması, etkisinin hemen başlaması, yan etkilerinin az olması, el ağız koordinasyonu gerektirmemesi gibi nebulizatörle ilaç uygulamanın birçok avantajı bulunmaktadır. Çocuğun pozisyonu, cihaza konulan ilacın miktarı, kullanılan ara aparatları, uygulamanın süresi, cihazın temizliği, sağlık çalışanlarının ve ailenin eğitimi gibi konular nebülizatörle ilaç kullanımının etkinliğini değiştirebilir. Özellikle acil servislerde, çocuk servislerinde ve evlerde sıkça kullanılan nebülizatörlerin kullanım şartları ve özellikleri çocuğun yaşı uygunsa çocuklar, aileler ve sağlık çalışanları tarafından iyi bilinmelidir. Bu derlemenin amacı; çocuklarda nebulizatör ile ilaç uygulanması sırasında karşılaşılan problemleri tespit etmek ve çözüm önerilerini sunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Application of medication with a nebulisator in children; problems and solutions recommendations
2016
Yazar:  
Özet:

Today, in the treatment of respiratory diseases, medication applications with nebulizers are quite commonly used. The treatment of nebulization (inhalation) is a process used with the purpose of sending the medications into aerosols in liquid form with devices called nebulizers, directly into the respiratory tract and the lungs. There are many advantages of the use of the drug with a nebulisator, such as not being applied by an invasive process, direct application to the lungs, the immediate start of its effect, the lack of side effects, not requiring hand-to-hand coordination. Subjects such as the position of the child, the amount of the drug placed on the device, the interfaces used, the duration of application, the cleaning of the device, the education of health workers and the family may change the effectiveness of the use of the drug with the nebulizer. Specifically in emergency services, children's services and homes, the conditions and characteristics of the use of nebulizers that are frequently used should be well known by children, families and health workers if the child's age is appropriate. The purpose of this collection is to identify the problems encountered in children during the use of the drug with a nebulizer and to provide solutions recommendations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 5.978
2023 Impact/Etki : 0.194
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi