Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 57
 İndirme 7
LOZAN BARIŞ KONFERANSI SÜRECİNDE İÇ VE DIŞ KAMUOYU OLUŞTURMAYA YÖNELİK FAALİYETLER
2012
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Lozan Barış Konferansı, 20 Kasım 1922 tarihinde, Đsviçre’nin Lozan kentinde başlamış, 4 Şubat – 22 Nisan 1923 tarihleri arasında kesintiye uğramış, 24 Temmuz 1923 tarihinde Barış Antlaşması’nın imzalanmasıyla sona ermiştir. Konferansa, Türkiye, Yunanistan, Romanya, Sırp-Hırvat-Sloven Devleti ve Müttefik Devletler (Đngiltere, Fransa, Đtalya, Japonya) taraf, Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği gözlemci olarak, Bulgaristan, Belçika ve Portekiz devletleri de kendileri ile ilgili konularda katılmışlardır. Konferans, Türkiye açısından “Misak-ı Milli”nin gerçekleştirilmesi amacıyla, “Milli Mücadele”nin diplomasi alanında sürdürüldüğü; Müttefik devletler açısından Türkiye üzerinde uzun yıllardır devam eden çıkar ve menfaatlerinin sağlanması amacıyla her türlü diplomasi yollarının denendiği uluslararası bir platform olarak kullanılmıştır Konferansa taraf olarak katılan devletlerin kamuoylarının beklentileri, uzun yıllardır süren savaş ortamının bir an evvel sona ermesi, ülkelerinde huzur ve refahın sağlanmasıdır. Ancak, devlet yöneticileri ülkelerinin ulusal çıkarlarını gözetmek durumunda olduklarından, diplomasinin ve aynı zamanda propagandanın her türlü yoluna başvurmak suretiyle devlet politikalarını gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Lozan Barış Konferansı sürecinde kamuoyu oluşturmaya yönelik olarak, dönemin yazılı basın olanaklarından etkin şekilde yararlanılmıştır. Karşılıklı ülke kamuoylarının etki altına alınmasına ve dolaylı olarak konferans katılımcıları üzerinde kamuoyu baskısı oluşturulmasına gayret gösterilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Lozan Barish Conference Activities to Create Internal and Dental Camouy
2012
Yazar:  
Özet:

The Lozan Peace Conference began on 20 November 1922 in Lozan, Switzerland, interrupted between 4 February and 22 April 1923, and ended with the signing of the Peace Treaty on 24 July 1923. In the conference, Turkey, Greece, Romania, the Serbian-Croatian-Slovenian State and the Coalition States (UK, France, Đtalya, Japan) and the United States and the Soviet Union, as observers, participated Bulgaria, Belgium and Portugal in their issues. The conference, from the point of view of Turkey, with the aim of achieving the "Misak-i Milli", the "National Struggle" continues in the field of diplomacy; from the point of view of the allied states, it has been used as an international platform where all kinds of diplomacy paths are tested in order to ensure the interests and interests of Turkey that have lasted for many years. However, since the government leaders have to watch for their country’s national interests, they have tried to implement their state policies by applying to all forms of diplomacy and propaganda. In order to create the public during the Lozan Peace Conference process, the written press possibilities of the period were effectively exploited. The efforts were made to influence the public of each other and indirectly create public pressure on the conference participants.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 695
Atıf : 2.255
2023 Impact/Etki : 0.124
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi