Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
TESTING A MODEL OF CAREER DECISION-MAKING DIFFICULTIES AMONG ADOLESCENTS
2021
Dergi:  
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ergenlerin kariyer karar verme güçlük düzeyleri ile kariyer karar verme yetkinlik beklentileri, öznel iyi oluş ve sosyo-ekonomik düzeyleri arasındaki ilişkileri yapısal eşitlik modeli kullanarak incelemektir. Araştırmanın evrenini 9. sınıf öğrencileri oluştururken; örneklemini ise 680 9. sınıf öğrencileri oluşturmuştur. Araştırmada Kişisel Bilgi Formu, Kariyer Karar Verme Güçlükleri Ölçeği, Meslek Kararı Verme Yetkinlik Ölçeği, Ergen Öznel İyi Oluş Ölçeği ve Sosyo-Ekonomik Düzey Ölçeği veri toplama aracı kullanılmıştır. Yapısal eşitlik modeline ilişkin uyum indeks değerlerinin iyi uyum sınırları içerisinde olduğu bulunmuştur. Yapılan analizler sonucunda yapısal eşitlik modeli uyum indekslerinden χ2 değerine (χ2 =456.26) ilişkin p değerinin manidar olduğu (p<.01) görülmüştür. Yapısal eşitlik modellemesi analizi sonuçları, kariyer karar verme yetkinlik beklentisinin ve sosyo-ekonomik düzeyin anlamlı ve negatif olarak kariyer karar verme güçlük düzeyini yordadığını göstermektedir. Kariyer kararı verme yetkinlik beklentisi, öznel iyi oluş ve sosyo-ekonomik düzeyinin kariyer karar vermede güçlük düzeyini açıklama oranı r2=.29 olarak bulunmuştur. Bulgular ilgili alan yazın doğrultusunda tartışılarak yorumlanmıştır. Araştırma sonuçlarının uygulama açısından sunduğu katkılar belirtilmiş ve psikolojik danışmanlara verebilecekleri hizmetlere ve ileride yapılacak araştırmalara yönelik öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi