Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 61
 İndirme 12
 Sesli Dinleme 1
HZ. PEYGAMBER (S.A.S.)’İN TEFSİRİNİN KUR’AN İLİMLERİNDEKİ YERİ
2013
Dergi:  
Diyanet İlmî Dergi
Yazar:  
Özet:

Hz. Peygamber (s.a.s.)’in aslî vazifelerinden birisi de tebliğ yani Kur’an’ı açıklamak ve insanlara ulaştırmaktır. Hz. Peygamber vahyi tebliğ ederken hem kitabı hem de onun taşıdığı manayı ulaştırmayı hedeflemiştir. Allah Resûlü, Kur’an’ın manasını tebliğ ederken, mücmeli (yüzeysel anlatım) tafsil (ayrıntı), umumu tahsis (özelleştirme), müşkili tavzih (açıklama), neshi (ilga) bildirme, mübhemi (kapalı) açıklama, garip (yabancı) kelimeleri bildirme şeklinde beyanlarda bulunmuştur. Bunlara Hz. Peygamber’in tefsir metodu denilmektedir. Daha sonraki asırlarda bu başlıkların her biri birer Kur’an ilmi olarak teşekkül etmiştir. Bu makalede Resûlüllah’ın tefsir metoduna dair bilgi verilerek Ulûmu’l-Kur’an’a değinilmiş, Kur’an ilimlerinin bir kısmıyla Hz. Peygamber’in tefsirinin özelliklerinin aynı paralelde olduğu ortaya konulmaya çalışılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Diyanet İlmî Dergi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 676
2023 Impact/Etki : 0.082
Diyanet İlmî Dergi