Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Öğrenci Memnuniyetine Dayalı Yüz Yüze, Uzaktan ve Hibrit Eğitim Modelleri için Performans Analizi
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öğrenme, bireye kalıcı davranış değişikliği getirmektir. Öğrenmenin gerçekleşmesi için farklı yöntem ve modeller kullanılmaktadır. Uzun yıllar eğitime hizmet veren yüz yüze öğrenme modeli, teknolojinin gelişmesiyle birlikte yerini diğer modellere bırakıyor. Bununla birlikte, bu geçiş sürecinde yaşanan bazı eksiklikler, öğrencinin psikolojik, teknik ve eğitimsel yeterlilik açısından kararlarını etkilemektedir. Öğrencilerden yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ve karma eğitim arasında bir seçim yapmaları istendiğinde durum ilginçtir. Bu makale, yüksek öğretim sistemindeki eğitim yöntemlerinde tercihleri çözmek için Tercih Sıralaması Tekniğinin İdeal Çözüme Benzerlik (TOPSIS) ve VlseKriterijumska Optimizcija I Kaompromisno Resenje (VIKOR) ile karşılaştırılmasına odaklanmaktadır. Farklı eğitim yöntemlerinin sıralaması, bir çok kriterli karar verme (MCDM) problemidir. Bu yazıda Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) -TOPSIS tabanlı yaklaşım kullanılmıştır. Ardından, elde edilen sonuçları ve önerilen modeli doğrulamak için VIKOR yöntemi kullanılarak test edilmiştir. Araştırma, anket sorularını yanıtlayan 4009 üniversite öğrencisi ile gerçekleştirildi. Teknolojik fırsatlara ve değişikliklere rağmen en çok tercih edilen model olarak yüz yüze eğitim modeli ortaya çıkmakta, onu hibrit model ve uzaktan eğitim modeli takip etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Performance Analysis For Face-to-face, Distance and Hybrid Education Models Based On Student Satisfaction
2021
Yazar:  
Özet:

Learning is to bring about permanent behavioral change in the individual. Different methods and models are used for the realization of learning. The face-to-face learning model, which has served education for many years, leaves its place to other models with the development of technology. However, some lack of enthusiasm and deficiencies experienced during this transition process affect the learner's decisions in terms of psychological, technical and educational competence. The situation is interesting when students are asked to make a choice between face-to-face education, distance education and hybrid education. The present paper focuses on the comparison of the Technique for Order of Preference by Similarity to Ideal Solution (TOPSIS) and VlseKriterijumska Optimizcija I Kaompromisno Resenje (VIKOR) to resolve preferences in education methods in higher education system. The ranking of the different education methods can be similar to solving multiple criteria decision-making (MCDM) problems. In this paper, Analytical Hierarchy Process (AHP) -TOPSIS based approach was used. Then it was tested using the VIKOR method to validate the results obtained and the proposed model. The study was conducted with 4009 university students answering the survey questions. Despite technological opportunities and changes, face-to-face education model emerges as the most preferred model, it is followed by hybrid model and distance education model.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.501
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi