Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
HEM MA’NAYÎ VE ÇEND MA’NAYÎ DER NİZÂM-İ ZEBÂN / Synonym and Polysemy to Language System
2016
Dergi:  
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz Kelimeler arasındaki ilişkilerden biri müteradif veya eş anlamlılıktır. Bu görünüşte birbirine zıt olan iki ya da daha fazla kelimenin zihinde tek bir anlam uyandırmasıdır. Elbette mutlak eş anlamlılık iki kelimenin aynen ve tamamen mana bakımından bir olmaları değildir. Çünkü kelimelerin anlamı farklı dil sistemlerinde ve yapılarında değişkendir. Bazen eş anlamlılıkla karıştırılan bahislerden biri de çok anlamlılık konusudur. Çok anlamlılıkta bir kelimenin birden çok anlamı vardır. Ama eş anlamlılıkta birkaç kelime aynı anlama gelmektedir; bu yüzden iki konu bütünüyle birbirine zıttır. Bu makalenin amacı dilbilimcilerin eş anlamlılık ve çok anlamlılık konularıyla ilgili sıraladıkları belirginleştirmek ve açıklamaktır Anahtar Kelimeler: Eş anlamlılık, çok anlamlılık, kelimelerin ilişkisi Abstract Synonymy is one of the relationships between the words. This means that two or more words contradictory in appearance evoke the same meaning in mind. Absolute synonymy does not surely mean that the two words have the same meaning semantically. Because the meaning of the words in different language systems and structures is variable. The issue of polysemy is one of the issues that is sometimes confused with synonymy. In polysemy, a word has multiple meanings. But in synonymy several words have the same meaning; hence these two issues are completely at odds with each other. The aim of this article is to concretize and explain the thing told about synonymy and polysemy by the philologists. Keywords: Synonym, polysemy, relationship of words

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 397
2023 Impact/Etki : 0.061
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi