Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
İnsan Hakları Üzerine, Uluslararası Alanda, " norm-ilke"ler="" ve="" türk="" iç="" hukuku"="
1980
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsan Hakları, çağırnızda, yeni boyutlar kazanm~tır. Bununla şunu demek istiyorum: "İnsan Hakları" diye bir öğreti oluşmuştur: "İnsan"ı değerlendiren, yücelten bir öğreti.. Bu öğreti, aynı zamanda, iç hukuku da, uluslararası hukuku da belirliyor (determiner). İç hukuklar, artık, "insan hakları" denen kavram üzerinde kuruluyor, gelişiyor. Devletin gücü (puissance de l'Etat>, hatta ulusun egemenliği (souverainete national) bile, insan hakları kavramı ile çevriliyor; ve şöyle deniyor: Egemenlik, artık, bir Tacın (crown) bir Hanedanın, bir zümrenin değildir; Egemenlik ulusundur: hem de kayıtsız-şartsız olarak ... Evet, ulus, egemenliğini kimse ile paylaşmaz. Ama, ulus bile, siyasall-yargısal-yönetimsel temsilcileri aracılığı ile bu egemenliğini kullanır iken, o kadar serbest değildir; bir koşula sınıra bağlıdır: İnsan Hakları... Demek ki, devlet gücünün çağdaş sınırı, ulusal egemenliğin, çağdaş sınırı "İinsan Hakları"dır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.060
Atıf : 8.332
2023 Impact/Etki : 0.184
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi