Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 39
 İndirme 4
Politik Bir Araç Olarak Terörizmin Kurumsallaşması: Huntington ve Giddens
2020
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Terör veya terörizm her ne kadar Fransız Devrimi ile birlikte sosyal bilim literatürüne girmiş olsa da özellikle 2001 Dünya Ticaret Merkezi saldırısı sonrası anlamının yeniden şekillendiği aşikardır. Kendi içinde belirli amaçlara ulaşmayı hedeflemekle birlikte terörizm özellikle Soğuk Savaş sonrası dönemin yeniden inşasında kilit bir rol oynamıştır. Makalede bir kavram olarak terörizmin araçsallaştırılması ve terör faaliyetleri aracılığıyla rutinleştirileren güvenlik politikalarının meşruiyeti tartışmaya açılmıştır. Bu bağlamda terörizmin günümüz dünyasında nasıl ortaya çıktığını kavramak adına Huntington’un ‘medeniyetlerin çatışması’ teorisi tartışılmıştır. Politik gelişmelerin yorumlanmasında ortaya çıkan düşünsel farklılıkları görmek açısından iki farklı düşünürün kavramsallaştırmaları çerçevesinde günümüzdeki temel tartışma konularından biri olan terörizm kavramı ele alınmıştır. Aynı zamanda bu durumun politik tartışmaların her zaman için bir teorik konsensusu da bereberinde getirmediği söylenebilir.Geç modern dünyada terörizmin anlaşılabilmesi adına Huntington’un teorisine Giddens’ın yapılaşma teorisi perspektifiyle müdahale edilerek terörizmin ‘kalıplaşmış hakikatleri’ korumak adına ‘fundamentalizmin’ yeniden diriltilmesinin aracı olduğu dile getirilmiştir. Bu kapsamda geç modern toplumunda terörün kurumsallaştığı iddiası anlaşılmaya ve değerlendirilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Organization of Terrorism as a Political Instrument: Huntington and Giddens
2020
Yazar:  
Özet:

Though terrorism or terrorism has entered the social science literature along with the French Revolution, it is clear that the meaning after the 2001 World Trade Center attack has been re-formed. While aiming to specific goals within itself, terrorism has played a key role in the reconstruction of the period after the Cold War. The article has opened to debate the legitimacy of security policies that are routineed through the instrumentalization of terrorism as a concept. In this context, in order to understand how terrorism emerged in today’s world, Huntington’s “conflict of civilizations” theory was discussed. In view of the mental differences arising in the interpretation of political developments, the concept of terrorism, which is one of the main topics of today's discussion, has been addressed within the framework of the conceptualizations of two different thinkers. It can also be said that this situation has not always brought a theoretical consensus to political discussions.In order to understand terrorism in the late modern world, Huntington's theory has been interfered with the Giddens' structural theory perspective, and it has been said that it is the means of re-establishment of "fundamentalism" in order to preserve the "called truths" of terrorism. In this context, the claim that terrorism was organized in the late modern society has been tried to be understood and evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Institutionalization Of Terrorism As A Political Instrument: Huntington and Giddens
2020
Yazar:  
Özet:

Although terrorism entered the social science literature with the French Revolution, it is obvious that meaning reshaped, especially after the 2001 World Trade Center attack. Terrorism has played a key role in rebuilding the post-Cold War era, although it aims to achieve specific goals in itself. In the article, the legitimacy of security policies, which is routine through the instrumentalization of terrorism and terrorist activities as a concept, is open to discussion. In this context, Huntington's “clash of civilizations” theory discussed to understand how terrorism emerged in today's world.. To see the intellectual differences in interpreting political developments, the concept of terrorism, which is one of the main topics of discussion today, has been handled within the framework of the conceptualization of two different thinkers. It can also be said that this situation does not always bring about a theoretical consensus of political debates. It stated that Huntington's theory interferes with Giddens' perspective on construction theory to understand terrorism in the late modern world and that it means to revive 'fundamentalism' to protect 'stereotypes'. In order to understand terrorism in the late modern world, it has been stated that Huntingteon's theory was intervened with Giddens' perspective on the theory of construction, and it was the means of resurrecting 'fundamentalism' in order to protect 'stereotypes'. In this context, the claim that terrorism was institutionalized in late modern society justified.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




2019








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.921
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi