Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 14
 İndirme 4
Isparta İli Büyük Toprak Gruplarına Göre Tahıl Yetiştirilen Toprakların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
2019
Dergi:  
Biotech Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Isparta’da tahıl yetiştirilen toprakların özellikleri incelenmiş ve büyük toprak gruplarına bağlı olarak bazı toprak özellikleri yorumlanmıştır. Bu amaçla 6 farklı büyük toprak grubundan toplamda 150 noktadan yüzey (0-30cm) örneklemesi yapılmış, örneklerde kum, silt, kil, tarla kapasitesi, solma noktası, pH, EC, organik madde, CaCO3, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, Mn analizleri yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre tahıl yetiştirilen tüm toprak grupları, nötr-hafif alkali reaksiyonlu, tuzsuz sınıfındadır. Bünye sınıfının %78.5’i kumlu killi tın, ortalama tarla kapasitesi %22.87, solma noktasının ise %13.45 olarak belirlenmiştir. Organik madde içeriklerinin %77.8’i düşük seviyelerde olan bu toprakların %5’inde Ca, %7.85’inde Mg, %42’sinde Zn noksanlığı belirlenmiştir. Mn ve Cu yeterli iken, K ve Fe yeterli - fazla seviyede bulunmuştur. Minimum ve maksimum değerler göz önüne alındığında en fazla değişkenlik, tarla kapasitesi ve solma noktası için Kestanerengi topraklarda, pH ve EC için ise Kolüvyal topraklarda belirlenmiştir. Besin elementleri içerikleri yönünden Kestanerengi topraklarda herhangi bir noksanlığa rastlanılmamıştır. En fazla Mg ve Zn noksanlığının görüldüğü toprak grubu Kahverengi Orman toprakları olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Identification of certain characteristics of the grass grown land according to the large grass groups in Isparta
2019
Dergi:  
Biotech Studies
Yazar:  
Özet:

In this study, the characteristics of the soil grown in Isparta were studied and some land characteristics were interpreted depending on large soil groups. For this purpose, a sample of surface from a total of 150 points (0-30cm) from 6 different large soil groups has been made, the sample has been made analyses of sand, silk, cylinder, field capacity, swelling point, pH, EC, organic substance, CaCO3, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, Mn. According to the results of the analysis; all the grass grown groups are in the neutral-light alkaline reaction, salt-free class. 78.5 percent of the buye class is sand-blind, the average field capacity is 22.87 percent, and the swelling point is 13.45 percent. In 77.8% of organic substances are low levels, in 5% of these soils Ca, in 7.85% Mg, in 42% Zn is determined. While Mn and Cu are sufficient, K and Fe are sufficient - over-level. Considering the minimum and maximum values, the maximum variability, field capacity and swelling point are determined in stainless soils, while pH and EC are determined in colouvial soils. There has been no disturbance in the fields of food. The group of soil where the most Mg and Zn scores are seen is defined as the Brown Forest Soil.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Dergi:  
Biotech Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Biotech Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 2.242
Biotech Studies