Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Usage of BV Seeds as an Alternative Pre-crystallization Technique in Production of Synbiotic Sugar-free Dark Chocolate: Effect of Quality Characteristics
2019
Dergi:  
Cumhuriyet Science Journal
Yazar:  
Özet:

Çikolata üretiminde pre-kristalizasyon prosesi, konvansiyonel olarak yüksek sabit yatırım maliyeti gerektiren ekipmanlar kullanılarak çok aşamalı ısıl işlemler ile yürütülmektedir. Uygun olmayan temperleme işlemi başlıca çikolata kalite kusurlarından olan yağ çiçeklenmesi ile sonuçlanmaktadır. Tohumlama adı verilen alternatif temperleme işlemi ise, çikolata ve/veya kakao yağından elde edilen bV ve/veya bVI kristal tohumların çikolataya ilave edilmesi sonucu gerçekleştirilebilir. Bu çalışmada, prebiyotik lif olarak 9.00 g/100 g düzeyinde inulin (DP<10) ve probiyotik aktiviteye sahip L. acidophilus içeren bitter çikolatalarda farklı düzeylerde (0,50-1.50 g/100 g) tohum kristal (bV) kullanımının başlıca kalite parametreleri ve probiyotik canlılıktaki proses stabilitesi üzerine etkisi incelenmiştir. Konçlama prosesi sonrası 9.00 log CFU/25 g düzeyinde probiyotik ilavesi gerçekleştirilmiştir. Probiyotik canlılık düzeyinde proses kaynaklı yaklaşık 0.50 – 1.50 log cfu/25 g aralığında kayıp olduğu, prekristalizasyon tekniği olarak tohumlama tekniği uygulamasının, kullanılan tohum kristal miktarından bağımsız olarak probiyotik canlılık düzeyi üzerinde olumsuz etkisi belirlenmiştir (P<0.05). Ancak çalışma kapsamında yeralan başlıca çikolata kalite parametrelerinden su aktivitesi, nem, renk (L*, C*, h°, WI), tekstür (sertlik), reolojik özellikler (akma basıncı (yield stress) ve plastik viskozite) ve duyusal profil için tohumlama tekniği uygulamasının avantaj unsuru olabileceği belirtilmiştir. Probiyotik ve/veya sinbiyotik bitter çikolata geliştirilmesinde tohum kristal ilavesi aşamasında karıştırma süresi optimizasyonu ile daha yüksek probiyotik canlılık düzeyine ulaşılması mümkün olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Science Journal

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 645
Cumhuriyet Science Journal