Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 9
التعليم الإلكتروني في ظل الأوبئة، أفكار وتجارب في تعليم اللغة العربية للناطقين بغيرها
2020
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanlık tarihinin daha önce karşılaşmadığı oranda büyük bir kriz olan salgın döneminde bulunmaktayız. Bu kriz dünyadaki güç dengelerini ekonomik ve eğitim alanında değiştirmiştir. Buradan yola çıkarak ilgili alanlarda özellikle toplumların ilerleyip gerilemesini sağlayan ve hayatın ana damarı olan eğitimde boşlukların doldurulması gerekmektedir. Bu krizle iç içe bulunduğumuz şu günlerde ve yakın bir gelecekte internet var oldukça uzaktan eğitim alanında örnek ve niteliksel bir sıçramaya tanık olacağız. Eğitim teknolojisi alanındaki yüksek gelişmelerden biri de korona salgınının öncesi ve sonrasında alanında üstün başarı sağlamış olan birçok elektronik eğitim sistem bulunmaktadır. Eğitim Yönetim Sistemi (LMS)-(Learning Management System) ve Kitlesel Açık Çevrimiçi Kurslar Sistemi (MOOCs)-(Massive Open Online Course) bunlardan bir kaçıdır. Bu araştırmamızda Arap dilini öğrenmeye çalışanların Arapça dil eğitimlerinin Uluslararası Açık Arapça Dil Platformu alanındaki tecrübelerimizden bahsedeceğiz. İlk kez nasıl bir teknik ve yenilikçi yöntemle Arapçayı kullandığımızı, genel anlamıyla Arapça dil öğretimi krizden nasıl etkilendiğini, elektronik ve uzaktan eğitimin evrensel anlamda korona krizine karşın nasıl yegâne ve başarılı bir yöntem olduğunu göstermeye çalışacağız. Kriz boyunca bu alanda dış gerçeklerin incelenme ve yorumlanmasında deneysel ve analitik yöntemi yaklaşımı kullanmaya çalıştık.

Anahtar Kelimeler:

E-learning under epidemics, ideas and experiences in teaching Arabic to speakers
2020
Yazar:  
Özet:

We are in the epidemic period that has not been seen before in the history of humanity. This crisis has changed the balance of power in the world in the economic and educational fields. It is necessary to fill the vacancies in education, which is the main vein of life, which in particular makes the societies progress and decline in the relevant fields. In these days and in the near future we will be witnessing an example and quality jump in the field of remote education. One of the high developments in the field of education technology is many electronic education systems that have achieved superior success in the field before and after the coronary epidemic. The Learning Management System (LMS) and the Massive Open Online Course (MOOCs) are some of them. In this study we will talk about our experience in the field of the International Open Arabic Language Platform of Arabic Language Training for those seeking to learn Arabic. For the first time we will try to show how we use Arabic in a technical and innovative way, how Arabic language teaching in general is affected by the crisis, how electronic and remote education in the universal sense is a unique and successful way despite the corona crisis. During the crisis, we tried to use experimental and analytical approaches in the study and interpretation of external facts in this field.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 646
Atıf : 6.600
2023 Impact/Etki : 0.127
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi