Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 34
 İndirme 3
EFFECT OF DIFFERENT SALINITY (NaCl) CONCENTRATIONS ON THE FIRST DEVELOPMENT STAGES OF ROOT AND SHOOT ORGANS OF WHEAT
2010
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma, bazı ekmeklik ve makarnalık buğday çeşitlerinin çimlenme, fide gelişimi ve tuz tolerans indeksi üzerine farklı tuz konsantrasyonlarının etkisini belirlemek macıyla yürütülmüştür. Deneme tesadüf parselleri deneme deseninde iki faktörlü ve 3 tekerürülü olarak kurulmuştur. Araştırma 2008 yılında SDÜ Ziraat Fakültesi laboratuar ve seralarında yürütülmüştür. Gerek-79, Altay-2000 (ekmeklik buğday), Kunduru-1149 ve Kızıltan-91 (makarnalık buğday) çeşitleri deneme materyali olarak kullanılmıştır. Tuz konsantrasyonlarının (kontrol, EC değeri 3.5, 7.0, 10.5, 14.0 ve 17.5 dS/m) sürme oranı, çimlenme oranındaki azalma, fide boyu, kök uzunluğu, toprak üstü ve kök kuru ağırlığı ve tuz tolerans indeksi üzerine etkileri ele alınmıştır. Petri kaplarında çimlenme oranı; saksılarda ise fide gelişimi ile ilgili özellikler incelenmiştir. Tüm çeşitlerde artan tuz içeriğine bağlı olarak çimlenme oranı, çimlenme oranındaki azalma, fide boyu, kök uzunluğu, toprak üstü ve kök kuru ağırlıklarında ve tuz tolerans indeksinde önemli ölçüde azalmalar tespit edilmiştir. Buğday çeşitlerinin tuz konsantrasyonlarına gösterdikleri tepkilerde farklı olmuştur. Çeşitler arasında tuz tolerans indeksi en yüksek Altay-2000 çeşidi olurken, diğer çeşitlerin tuz tolerans indeksi orta dereceli olarak değerlendirilebilir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.308
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi