Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 4
KÜRESEL SİYASETİ VE LİDERLİĞİ YENİDEN DÜŞÜNMEK: ULRICH BECK’İN RİSK TOPLUMU KARŞISINDA POSTMODERN POLİTİKALAR
2021
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Ulrich Beck, 1992 yılındaki risk toplumu kavramsallaştırması ve “Risk Topluluğu” adlı kitabıyla, postmodern dönemin risklerle bezenmiş bir sosyal yapı doğurduğunu iddia etmektedir. Esas olarak güven sorunundan kaynaklanan bu durum, aslında modernizm tarafından hazırlanan bireycilik ve kapitalizmin sessiz sloganının olduğu bir toplum modeli sunar. Öte yandan, 20. yüzyılın ortalarından beri yaygın olarak tartışılan postmodernizmin tanımlarında da fikir birliği yoktur. Bu yönüyle postmodernizmin; küreselleşme, tüketim, devletçi düzeylerde merkezi anlayışın değişmesi, bilginin metalaştırılması ve yaşam biçimindeki deformasyon gibi durumlara karşılık geldiğini söyleyebiliriz. Beck'in belirttiği gibi, sosyal kontrol mekanizmalarındaki sınırlamalar, modernizmin eski güç formundan gelenlerle beslenmektedir. Her toplumda farklı ölçeklerde görülebilen bu değişim artık daha hissedilir hale gelmektedir. Küreselleşme ve hareketlilik, eğitim ve iş yaşamının karmaşıklığı, siber alemin erozyonu ve hukuk mekanizması gibi konular bu değişimin tartışıldığı alanlardan sadece birkaçıdır. Bu çalışma bağlamında Ulrich Beck'in konseptinden yola çıkılarak, postmodernizm ve küresel politika anlayışındaki değişimin uluslararası politikadaki sürekliliği sağlayıp sağlayamayacağı yönündeki çerçeve tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Rethinking The Global Politics and Leadership: Ulrich Beck’s Risk Society Versus Postmodern Politics
2021
Yazar:  
Özet:

Ulrich Beck, with the conceptualization of risk society and the book of the name “Risk Society” in 1992, claims that the postmodern era gave birth to a social structure adorned with risks. This situation, which arises mainly from the problem of trust, actually presents a model of society in which the silent motto of individualism and capitalism prepared by modernity. On the other hand, there is no consensus in the definitions of postmodernism, which is widely discussed concept since the mid-20th century. However, postmodernism corresponds to situations such as globalization, consumption, change of centralist understanding in-state levels, the commodification of knowledge, and deformation in lifestyle. Social control mechanisms ant the limitations, as Beck stated, nurture this belonging from their former strength. This melting state, which can be observed at different scales in each society, becomes more visible with some developments. Globalization and mobility, the complexity of education and business life, the erosion of the cyber realm and the mechanism of law are just a few of the areas underlined in the present trial. In the context of this study, Ulrich Beck's concept will be compared with postmodernism and the question of whether the change in global policy understanding will ensure the continuity of international politics and relations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.256
Atıf : 5.206
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
102/520

Spor Bilimleri Temel Alanı
Q1
9/40

Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q1
10/89

Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute