Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
İri Agrega Olarak İnşaat Yıkıntı Atığı, İnce Agrega Olarak Doğal ve Kırma Kum Kullanılan Betonun Bazı Mühendislik Özelliklerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Uluslararası Mühendislik Araştırma ve Geliştirme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz inşaat sektöründe en önemli yapı malzemesinden biri betondur. Beton malzemesinin önemli sorunları vardır. Bu sorunların başında kaliteli agrega temini ikincisi ise inşaat yıkıntı atıklarının çevre kirliliği ve sürdürülebilirliğidir. İri agrega olarak inşaat yakıntı atığından (YAA) elde edilen ve ince agrega olarak kırma kum (KK) ve doğal kumu (DK) kullanımlarıyla farklı oranlar da hiper akışkanlaştırıcı kullanılarak beton üretilmiştir. Beton karışımında agrega olarak YAA (4-11,2) %24, (11,2-22,4) %29 ve ince agrega DK ve KK (0-4) %47 oranlarında kullanılmıştır. Bağlayıcı olarak CEM I 42,5 R çimentosu ve hiper akışkanlaştırıcı miktarı ise çimento ağırlığının %0, %1, %1,5 ve %2 oranlarında kullanılarak beton üretilmiştir. Üretilen betonların işlenebilirlik, basınç ve yarmada çekme dayanımları, aşınma, kılcal su emme oranları ve boy değişimleri gözlenmiştir. YAA yanında kullanılan DK ile üretilen betonun işlenebilirliği yüksek iken diğer mekanik ve fiziksel özellikleri çalışmanın en düşük özelliklerini gösterdiği görülmüştür. KK ile üretilen beton karışımında işlenebilirliğin azalmasına karşın mekanik ve fiziksel özellikleri çalışmanın en yüksek performansa sahip değerler sergilediği saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Some Engineering Properties Of Concrete Using Construction Wreckage Waste As Coarse Aggregate, Natural and Crushed Sand As Fine Aggregate
2021
Yazar:  
Özet:

Concrete is one of the most important building materials in today's construction industry. Concrete material has important problems. The first of these problems is the supply of quality aggregate and the second is the environmental pollution and sustainability of construction wreck wastes. Concrete was produced by using a hyper plasticizer in different proportions, using crushed sand (KK) and natural sand (DK) as fine aggregate and coarse aggregate obtained from construction wreck waste (YAA). YAA (4-11.2) 24%, (11.2-22.4) 29% and fine aggregate DK and KK (0-4) 47% were used as aggregate in the concrete mixture. Concrete was produced by using CEM I 42.5 R cement as the binder and the amount of hyper plasticizer at 0%, 1%, 1.5% and 2% of the cement weight. Workability, compression and splitting tensile strength, abrasion, capillary water absorption rates and length changes of the concrete produced were observed. It has been observed that the workability of concrete produced with DK used in addition to YAA is high, while other mechanical and physical properties show the lowest properties of the study. Although the workability of the concrete mixture produced with KK has decreased, it has been determined that the mechanical and physical properties of the work have the highest performance values

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Mühendislik Araştırma ve Geliştirme Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 241
2023 Impact/Etki : 0.211
Uluslararası Mühendislik Araştırma ve Geliştirme Dergisi