Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Batı Balkan Ülkelerinin AB Üyelikleri ve Dijital Vatandaşlık Uygulamaları
2024
Dergi:  
Sosyal Bilimler Metinleri
Yazar:  
Özet:

Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından Avrupa Birliği'nin Batı Balkanlar'a ilgisi hem jeopolitik hem de jeostratejik kaygıların etkisiyle yoğunlaşmıştır. Ayrıca bölge, AB üyesi ülkelere enerji sağlayan enerji hatlarının geçiş güzergahı olarak da önem taşımaktadır. Çok çeşitli bir coğrafi alanı kapsayan Batı Balkanlar'da Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Romanya, Yunanistan ve Slovenya gibi ülkeler yer almaktadır. Jeopolitik açıdan önemli bir konumda bulunan Batı Balkan ülkelerinin 2003 yılındaki Selanik Zirvesinden sonra AB perspektifleri önemli ölçüde netleşmiş olsa da günümüzde bazı sorunlarla karşı karşıya kalmışlardır. Avrupa Birliğinde, 2007 ve 2013 yılındaki genişlemelerden sonra genişleme yorgunluğu ortaya çıkmıştır. Birliğin içinde var olan ekonomik ve siyasi krizler birliği yeniden yapılandırmaya yönlendirmiştir. Bu yeniden yapılandırma dijital vatandaşlık alanındaki reformlara da yansımıştır. AB’nin önemli reformlarından olan “Hukukun Üstünlüğü”, “İşleyen Piyasa Ekonomisi”, “Demokratikleşme”, “Kamu Yönetiminin Şeffaf ve Saydam Olması” gibi reformların yanı sıra değişen dünya düzeninin ve küreselleşmenin etkisiyle dijital vatandaşlık reformları da kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu çalışmanın amacı Batı Balkan ülkelerinin AB’ye üyelikleri ve dijital vatandaşlık uygulamalarını incelemektir.

Anahtar Kelimeler:

Eu Membership Of Western Balkan Countries and Digital Citizenship Practices
2024
Yazar:  
Özet:

Following the end of the Cold War, the European Union's interest in the Western Balkans intensified, driven by geopolitical and geostrategic considerations. Moreover, the region holds significance as a transit route for energy lines supplying EU member states. Encompassing a diverse geographical expanse, the Western Balkans includes Croatia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Bulgaria, Albania, Kosovo, Serbia, North Macedonia, Romania, Greece, and Slovenia. While the EU’s perspectives on the Balkan countries, situated in a geopolitically crucial position, became clearer following the Thessaloniki Summit 2003, they are currently grappling with various challenges. Within the EU, enlargement fatigue has emerged following the enlargements in 2007 and 2013. Concurrently, economic and political crises within the union have prompted restructuring efforts. These reforms, encompassing areas such as the “Rule of Law”, “Functioning Market Economy” and “Democratization and Transparency of Public Administration”, have become imperative amid the evolving global order and globalization trends. Consequently, reforms in digital citizenship have also become inevitable. This study examines the EU membership and digital citizenship practices of the Western Balkan countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal Bilimler Metinleri

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 150
Atıf : 601
2023 Impact/Etki : 0.043
Sosyal Bilimler Metinleri