Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 7
 İndirme 3
Farklı Sıcaklık ve Nem Rejimleri ile Farklı Jeolojik Ana Materyal Üzerindeki Toprakların Oluşumu ve Mineralojisi
2013
Dergi:  
Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma, Ağlasun (Burdur), Kepez (Antalya), Sandıklı (Afyonkarahisar), Aksu (Isparta) ve Buldan (Denizli) ilçelerinde farklı sıcaklık ve nem rejimlerinde ve farklı jeolojik ana materyaller üzerinde oluşmuş toprakların hakim kil minerallerini tespit etmek ve toprakların oluşumunu değerlendirmek amacı ile altı adet toprak profilinde gerçekleştirilmiştir. Çalışma alanındaki profillerin mesik ve termik sıcaklık rejiminde olduğu belirlenirken profillerin xerik ve ustik nem rejiminde olduğu tespit edilmiştir. Profillerin beşini farklı jeolojik yaş ve bileşimde sedimanter kayaçlar oluştururken son profil metamorfik kayaçtan oluşmaktadır. Tanımlanan profillerin, İnseptisol (4), Mollisol ve Alfisol toprak ordolarında oldukları belirlenmiştir. Profillerde ohrik ve mollik yüzey horizonları ile kambik, kalsik ve argillik yüzey altı ayırt edici horizonları tanımlanmıştır. İnseptisol ordosundaki profillerin ana materyal ve birikim pozisyonuna bağlı olarak kalsifikasyon, dekalsifikasyon, rubefikasyon ve podzolizasyon, Mollisol toprak ordosuna ait profilde kalsifikasyon ve melanizasyon, Alfisol ordosuna ait profilde ise rubefikasyon süreçlerinin ayrı ayrı veya değişik kombinasyonlarla etkili oldukları belirlenmiştir. Drenajın nispeten düşük olduğu taban arazi pozisyonundaki profillerde smektit baskındır. Sedimanter kökenli diğer profillerde ise illit-smektit ara tabakalı minerallerinin baskın olduğu tespit edilmiştir. Gnays ana materyalinin parçalanma ayrışma ürünlerinin birikimi sonucu oluşan profilde ise illite kaolinit mineralinin eşlik ettiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 5.684
Atıf : 23.720
2023 Impact/Etki : 0.226
Ziraat Fakültesi Dergisi