Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 5
BORÇ DOLARİZASYONUNUN REEL SEKTÖR KÂRLILIĞI ÜZERİNE ETKİSİ
2021
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Borç dolarizasyonu, ekonomik birimlerin yabancı para cinsinden borçlarını ifade etmektedir. Ekonomik koşullara bağlı olarak firmaların yabancı para kullanım oranları ve dolarizasyon dereceleri farklılık göstermektedir. Bu çalışmanın amacı, dolarizasyon olgusunun reel sektör kârlılığı üzerindeki etkisini araştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda çalışmada NACE Rev.2 sınıflandırması kapsamında incelenen 18 ana sektöre ait 2008-2016 dönemi verileri kullanılmıştır. İncelenmek istenen ilişkinin tahmininde ise dinamik panel veri yöntemlerinden olan Sapması Düzeltilmiş Gölge Değişkenli En Küçük Kareler (LSDVC) tahmincisi kullanılmıştır. Elde edilen tahmin sonuçları borç dolarizasyonunun reel sektör kârlılığını arttırdığına işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of the debt dollarization on the real sector
2021
Yazar:  
Özet:

The dollarization of the debt means the debt of the economic units from the foreign currency. Depending on economic conditions, foreign currency use rates and dollarization rates of companies vary. The aim of this study is to explore the impact of the dollarization phenomenon on the real sector profitability. For this purpose, the study used data from the 2008-2016 period of 18 main sectors examined under the NACE Rev.2 classification. For the forecast of the relations to be reviewed, the Dynamic Panel Data Methods have been used by the LSDVC (Sapma Corrected Shadow Variable Smallest Quarter) forecast. The results of the estimates indicate that the dollarization of the debt increased the real sector profitability.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 4.974
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi