Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 43
 İndirme 5
VERGİ GELİRLERİ BAKIMINDAN OECD ÜLKELERİNİN PERFORMANSININ BÜTÜNLEŞİK ENTROPİ - ARAS YÖNTEMİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 2007 ve 2016 yıllarında OECD’ye üye olan 33 ülkenin vergi gelirleri açısından performanslarının, Entropi ve ARAS gibi Çok Kriterli Karar Verme (ÇKKV) yöntemleri ile karşılaştırarak değerlendirmektir. Ülkelerin değerlendirilmesinde Kurumlar Vergisinin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH)  içindeki payı, Gelir Vergisinin GSYİH içindeki payı, Katma Değer Vergisinin (KDV) GSYİH içindeki payı, GSYİH ve Sabit Sermaye Yatırımlarının (SSY) GSYİH içindeki payı kriter olarak kullanılmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda her iki yıl içinde en önemli kriter SSY’nın GSYIH içindeki payı olarak belirlenmiştir. Ayrıca her iki yılda da vergi gelirleri bakımından performansı en iyi olan ülke Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olarak saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

VERGİ GELİRLERİ BAKIMINDAN OECD ÜLKELERİNİN PERFORMANSININ BÜTÜNLEŞİK ENTROPİ - ARAS YÖNTEMİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the performance of 33 OECD member countries in terms of tax revenues in 2007 and 2016 by comparing with the methods of multi-critical decision making (MCCV) such as Entropy and ARAS. In the assessment of countries, the share of the corporate tax in the GDP (GDP), the share of the income tax in the GDP, the share of the value added tax (VAT) in the GDP, the share of GDP and fixed capital investments (SSY) in the GDP were used as criteria. The results of the assessment made in each two years have been determined as the most important criterion as the share of the SSY in GDP. The United States has also been ranked the country with the best performance in terms of tax revenues every two years.

Assessment Of The Performance Of Oecd Countries Related To Tax Revenues By Using The Integrated Entropy - Aras Method
2019
Yazar:  
Özet:

The present study aims to compare the tax revenue performance of 33 countries that became OECD members in 2007 and 2016 through Multi-Criteria Decision Making (MCDM) methods such as Entropy and ARAS (Additive Ratio Assessment Method). While evaluating the tax revenue performance of the countries, the share of Corporate Tax in Gross Domestic Product (GDP), the share of Revenue Tax in GDP, the share of Value Added Tax (VAT) in GDP, and the share of GDP and Fixed Capital Investments (FCI) in GDP was used as the criterion. The assessment revealed that the most important criterion in the two years was the share of FCI in the GDP. Furthermore, it was determined that the United States (USA) had the best tax revenue performance in both years.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.201
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi