Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Aniridi ile İlişkili Konjenital Glokomlu Bir Olguda Alt Kapak Epiblefaron Cerrahisi: Olgu Sunumu
2022
Dergi:  
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Aniridi, kromozom 11p13 üzerinde bulunan PAX6 genindeki bozukluğa bağlı gelişen kısmı veya tam iris defektidir. Aniridiye konjenital katarakt, konjenital glokom, keratopati veya foveal aplazi gibi oküler anomaliler eşlik edebilir. Epiblefaronun etyopatojenezi tam olarak bilinmemektedir. Bununla beraber epiblefaron etyopatogenezinde konjenital cilt katlanma anomalisi ve alt kapak retraktörlerinin yanlış yapılanması olduğu düşünülmektedir. Karotiko-kavernöz fistül, tiroid oftalmopati, megalo-oftalmi ve konjenital glokom gibi oftalmolojik hastalıklarla birlikteliği bildirilmiştir. Bu çalışmada aniridiye bağlı konjenital glokom ile takipli Doğu-Asyalı dört yaş erkek olguda gelişen epiblefaronun tanı ve tedavisinin sunulması amaçlandı. Özgeçmişinde atrial septal defekt bulunan hastanın her iki gözünde alt kapakta epiblefaron, aniridi, mikrosferofaki ve katarakt mevcuttu. Bu olguya epiblefaron nedeniyle alt kapak retraktörleri ile orbiküler kası hedef alan cerrahi teknik uygulandı.

Anahtar Kelimeler:

Lower Lid Epiblepharon Surgery In A Case With Congenital Glaucoma Associated With Aniridia: Case Report
2022
Yazar:  
Özet:

Aniridia is complete or partial iris defect that develops due to a defect in the PAX6 gene located on chromosome 11p13. Aniridia may be accompanied by ocular findings such as congenital cataract, congenital glaucoma, keratopathy or foveal aplasia. Epiblepharon is congenital eyelid anomaly with fully unknown etiopathogenesis. However, in the etiology of epiblepharon is thought that congenital skin fold anomaly and wrongly structured lower eyelid retractors. Its association with ophthalmologic diseases such as caroticocavernous fistula, thyroid ophthalmopathy, megalo ophthalmia and congenital glaucoma has also been reported. In this study, we aimed to present the diagnosis and treatment of epiblepharon developed in an East-Asian four-year-old male patient with congenital glaucoma due to aniridia. The patient had a history of atrial septal defect and had epiblepharon, aniridia, microspherophacia and cataract on both eyes. Surgical technique targeting the orbicular muscle with lower eye lid retractors was applied to this case due to epiblepharon.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 394
Atıf : 156
2023 Impact/Etki : 0.021
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi