Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Anıza Doğrudan Ekim Makinalarında Kullanılan Farklı Gömücü Ayak ve Traktör İlerleme Hızlarının; Çizi Kesit Alanı ve Toprak Kabarmasına Etkileri
2012
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarla koşullarında yürütülen bu araştırmada, anıza doğrudan ekim makinalarında kullanılan farklı gömücü ayak ve traktör ilerleme hızlarının, çizi kesit alanı ve toprak kabarmasına olan etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla; kanatlı çapa, çizel ve dar çapa tip gömücü ayaklardan ve 1,1.5 ve 2 ms-1 olmak üzere üç farklı traktör ilerleme hızlarından yararlanılmıştır. Gömücü ayaklar aynı makina çatısına monte edilerek kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, araştırmada kullanılan en büyük çizi kesit alanı ve toprak kabarması çizel tip gömücü ayak ile işlenen parsellerde elde edilirken en düşük değerler dar çapa tip gömücü ayakların kullanıldığı parsellerde gözlenmiştir. Traktör ilerleme hızının artışı tüm gömücü ayaklarda çizi kesit alanı ve toprak kabarma değerlerini artırmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.198
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi