Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 1
PRESEPTAL SELÜLİT TANILI HASTADA ASEMPTOMATİK ARAKNOİD KİST: BİR OLGU SUNUMU
2017
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araknoid kistler,yaygın intrakranial kistler olup intrakranial yer kaplayan lezyonların yaklaşık %1’ini oluşturur.        5 yaşında erkek hasta, 1 haftadır olan sağ gözde kaşıntı ve sağ göz etrafında şişlik yakınmalarıyla getirildi. Hastanın öyküsünden 2 ay önce düşerek sağ orbita lateralini taşa çarptığı, sonrasında aynı bölgede 1 hafta süren şişlik olup geçtiği öğrenildi. Fizik muayenesinde sağ göz kapağı ve gözün alt kısmında sirküler şekilde ödem tespit edildi. Göz hareketleri her yöne serbestti. Laboratuvar testlerinde, lökosit sayısı 9,817, hemoglobin 13.02 gr/dL, C-reaktif protein 0.328 mg/dL idi. Hastaya preseptal selülit tanısıyla intravenöz ampisilin sulbaktam  (150 mg/kg/gün) tedavisi başlandı. Hastanın olası orbital malignite açısından orbital tomografisi çekildi. Sağ periorbital alanda cilt-cilt altı dokuda kalınlık artışı ve sağ temporal lobda araknoid kist ile uyumlu görünüm saptanması üzerine hastaya kontrastlı beyin manyetik rezonans görüntülemesi çekildi. Sağ temporal lob anterior kesimde yaklaşık 5x5 cm ebatlı, beyin omurilik sıvısı ile izointens görünüm (araknoid kist) saptandı. Beyin cerrahisi bölümünce acil cerrahi müdahaleye gerek görülmedi ve 6 ay aralıklarla Beyin Cerrahisi bölümüne kontrole gelmek üzere taburcu edildi.       Araknoid kistler çocukluk çağındasık tanı alan gelişimsel santral sinir sistemi anomalileridir. Asemptomatik olgular 6 ay-1 yıl aralıklarla klinik ve radyolojik olarak takip edilir.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 5.846
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi