Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 77
 İndirme 37
LOGOLARDA KULLANILAN YEREL SİMGELERİN KENT KİMLİĞİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bir kenti diğer kentlerden ayırmak ve o kentin kurum kimliğini ortaya koyabilmek için kent logoları kullanılmaktadır. Kent kimliğinin görsel göstergesi olan logo aynı zamanda kenti tanıtan ve farklılığını ortaya koyan kurumsal bir marka değeridir. Turizm pazarında büyük pay sahibi olan kentlerin, logolarında yerel simge ve değerleri özenle kullandıkları görülmektedir. Her kentin kendine özgü tarihi bir geçmişi, doğal güzellikleri ve o kenti diğer kentlerden ayıran yerel simgeleri bulunmaktadır. Bu araştırmanın amacı; Bitlis ve ilçelerinin logolarında kullanılan tarihi, doğal ve yerel simgeleri tasarım, renk, şekil, kalite ve teknik açısından değerlendirmektir. Araştırma verileri Bitlis ve ilçelerine ait dokümanlar, kurumsal internet siteleri, tanıtım filmleri ve kataloglar incelenerek elde edilmiştir. Araştırmanın amacı doğrultusunda Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ile 6 ilçenin kaymakamlık ve belediye logoları incelenerek betimsel analizleri yapılmıştır. Bulgular; Bitlis ve ilçelerinin tarihi, doğal ve yerel simgelerini logolarında başarıyla kullandıklarını ortaya koymaktadır. Ancak hem logoların tasarımında hem de logolarda kullanılan simgelerde renk, şekil, kalite ve teknik açıdan önemli eksiklikler tespit edilmiştir. Mevcut logolar içinde renk, şekil, kalite ve teknik açısından en profesyonel logo olarak Ahlat logosu gözükmektedir. Bunu Bitlis Valiliği ve Tatvan Kaymakamlığı’nın logoları takip etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 25
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research