Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 18
OTEL İŞLETMESİ ÇALIŞANLARININ RETORİK SÖYLEM ALGILARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Güzel söz söyleme sanatı olarak nitelendirilen retorik söylem kavramı hem bireysel açıdan hem de örgütsel açıdan etkili bir iletişim ve ikna aracı olarak görülmektedir. Özellikle insanın insana hizmet ettiği turizm sektöründe müşterilere sergilenen davranışların mal/hizmet (ürün) satışında etkili olması, hem işletme sahibi ve yöneticilerinin hem de turizm sektörü çalışanlarının retorik söyleme odaklanmasını gerekli kılmaktadır. Bu nedenle her turizm sektörü çalışanının retorik söylem konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bu doğrultuda bu araştırmada otel işletmelerinde müşteriyle birebir iletişim halinde olunan departman çalışanlarının retorik söylem algılarını belirlemek ve bazı demografik özelliklere göre farklılaşıp farklılaşmadığını ortaya koymak amaçlanmıştır. Çalışanların retorik söylem algıları Rüzgar ve Akdemir (2017) tarafından geliştirilen “Retorik Söylem Algısı Ölçeği” ile ölçülmüştür. Araştırmada çalışanların retorik söylemi olumlu olarak algıladıkları, retorik söylemden yararlanmanın örgütsel amaçlara ulaşmada etkili olabileceği ve müşteri ilişkilerinde retorik söylemden yararlandıkları sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca yaş ile retorik söylem algısı arasında da anlamlı ve pozitif bir ilişki tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research