Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 4
MİLLİ MÜCADELE LİDERLERİNİN ANILARI IŞIĞINDA MANDA VE HİMAYE
2018
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Hatıralar bir kimsenin yaşadığı veya tanık olduğu, kendi döneminde ortaya çıkan olay ve olguları kendi gözlem ve bilgilerine dayanarak anlattığı yazı türüdür. Bu eserlerde kişi kendi hayatıyla birlikte yaşadığı dönemin de bir portresini çizer. Bu yönüyle hatıralar tarih bilimine kaynaklık etmeleri bakımından önemli kaynaklardır. Özellikle içeriğinde resmi yazışmaları içeren hatıralar tarih bilimi için vazgeçilmez bir yere sahiptir. Ancak bu tür eserlerin önemli bir takım sınırlılıkları da vardır.  Bu sınırlılıklardan biri hatıratını yazan kişinin eserinde kendini öne çıkararak hatıratın objektifliğini düşürmesidir. Bu yüzden aynı dönem veya olayın anlatıldığı bu türden eserler tarih yazımında kaynak olarak kullanılacaksa mutlaka bu konudaki başka eserler incelenmeli ve hatıratla karşılaştırmalı olarak ele alınmalıdır.  Bu çalışmada Milli Mücadele Dönemi’nin Kurtuluş çarelerinden biri olarak düşünülen Manda ve Himaye konusunu Milli Mücadele’ye önderlik eden dört ismin bırakmış oldukları hatıralar bağlamında incelenecektir. Burada; Mustafa Kemal, Kazım Karabekir, Rauf Orbay ve Ali Fuat Cebesoy’un yazdıkları ışığında bu liderlerin Manda ve Himayeye karşı duruşlarının nasıl olduğuna yönelik birtakım çıkarımlara ulaşılmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The worship of the worshippers in the work and the work.
2018
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Remembrances are the type of writing in which a person has experienced or witnessed the events and events that occur in his time based on his own observations and knowledge. In these works, the person also paints a portrait of the time he lived with his own life. In this regard, memories are important sources in terms of history science. Specifically the memories containing official messages in their content have an indispensable place for history science. However, such works also have a number of significant limitations.  One of these limitations is that the person who writes the memory subjects the objectivity of the memory by highlighting himself in the work. Therefore, if such works in which the same period or event is described are used as a source in history writing, other works on this subject must be examined and addressed comparatively with memory.  In this study, the Manda and Himaye subject, which is considered one of the means of liberation of the National Struggle Period, will be examined in the context of the memories that the four names who lead to the National Struggle have left. Here, in the light of the writings of Mustafa Kemal, Kazim Karabekir, Rauf Orbay and Ali Fuat Cebesoy, a number of conclusions will be made about how these leaders are opposed to Manda and Himaye.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 401
2023 Impact/Etki : 0.176
ANASAY