Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
Covid-19 Pandemi Sürecinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin Uzaktan Eğitim İle İlgili Görüşlerinin Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Küresel bir tehdit haline gelen Covid-19 pandemisi hayatın her alanını olumsuz etkilemiştir. 2019 yılında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronavirüs salgını dünya genelinde eğitim-öğretimin yüz yüze yapılmasına ara verdirirken birçok ülke uzaktan eğitim ile örgün eğitimlerini devam ettirmiştir. Bir anda tüm dünyanın zorunlu olarak deneyimlediği uzaktan eğitimde öğretmenlerin çevrimiçi öğretime hazır olup olmamalarının ve nasıl bir tutum içinde olduklarının tespit edilmesi önemli bir husustur. Uzaktan eğitimin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde kullanılması ise uzaktan din eğitimi meselesini gün yüzüne çıkarmaktadır. Bu çalışma, örgün eğitim içerisindeki uzaktan eğitim uygulamalarının öğretmen gözüyle değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaç doğrultusunda Türkiye genelinde devlet okullarında görev yapan 40 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni ile görüşmeler yapılmıştır. Bu çalışmada örgün eğitim içerisindeki uzaktan eğitim uygulamalarında karşılaşılan problemleri derinlemesine incelemek amaçlandığından nitel araştırma yöntemlerinden olgu bilim (Fenomenoloji) deseni kullanılmıştır. Veriler içerik analizi ile incelenmiştir. Bu araştırmada kullanılan ölçek ve veriler İnönü Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu tarafından 17.09.2020-E.59986 tarih ve sayılı karar ile etik kural ve ilkelere uygun bulunmuştur. Yapılan analizler neticesinde öğretmen görüşlerinden elde edilen bulgular çerçevesinde öğreticilerin genel olarak uzaktan eğitime hazır olmadığı ve uzaktan eğitim esnasında öğrenci katılımının az olduğu sonucuna varılmıştır. Ayrıca öğrencilerin din ve ahlak eğitimi dersinden memnun olduğu ve velilerin de uzaktan eğitim platformlarındaki din ve ahlak eğitimi derslerini takip ettiği anlaşılmaktadır. Öğretmenlerin din ve ahlak eğitimi dersindeki materyal eksikliğini dile getirmesi ve bu konuda din ve ahlak eğitimi dersi için içerik üretme hizmet içi eğitimlerin düzenlenmesini istemesi bu araştırmanın diğer önemli sonuçlarıdır. 

Anahtar Kelimeler:

Covid-19 Pandemic Process Assessment of Religious Culture and Ethical Knowledge Teachers' Opinions on Distance Education
2021
Yazar:  
Özet:

The Covid-19 pandemic, which has become a global threat, has negatively affected all areas of life. The coronavirus epidemic in Wuhan, China, in 2019, has stopped the face-to-face education in the world, while many countries have continued their training on a distance basis. In the distance learning that the whole world is necessarily experiencing at the same time, it is important to determine whether teachers are ready for online teaching and how they are in a attitude. The use of remote education in religious culture and ethical knowledge courses leads to the issue of remote religious education. This study was conducted with the aim of evaluating the practices of distance learning within the teachers' eyes. In accordance with this objective, discussions were held with 40 teachers of Religious Culture and Ethical Knowledge classes working in state schools throughout Turkey. In this study, the purpose of the study is to thoroughly explore the problems encountered in the practices of distance learning in the day-to-day education, and the methods of quality research have been used by the fact science (fenomenology) design. The data is studied by content analysis. The scale and data used in this study have been found in accordance with the ethical rules and principles by the Institute of Scientific Research and Publishing Ethics Council on 17.09.2020-E.59986 date and number decision. According to the results of the analysis, the findings obtained from the teachers’ opinions have found that teachers are not generally prepared for distance learning and that the student’s participation during distance learning is less. It is also understood that students are pleased with the course of religious and moral education and that the guardians also follow the courses of religious and moral education on the distance learning platforms. The fact that teachers express the lack of material in the course of religious and moral education and ask for the organization of service training for the content for the course of religious and moral education in this regard is another important result of this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.270
Quarter
Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q3
121/239

Turkish Studies Educational Sciences