Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
TÜRKİYE’DE KADIN İŞGÜCÜNE YÖNELİK UYGULANAN AKTİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2021
Dergi:  
Milli Kültür Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ekonominin en temel göstergelerinden biri olarak kabul edilen işgücü; istihdam ve işsizlik olmak üzere iki temel bileşenden oluşmaktadır. İstihdam, geniş çerçevede üretim faktörlerinin üretim sürecinde kullanılması olarak ifade edilirken, dar çerçevede ise emeğin üretim sürecine dâhil edilmesi anlamında kullanılmakta ve genel anlamda dar çerçevede kullanılan istihdam kavramı esas alınmaktadır. Tersine bir süreçte işsizlik; toplumsal refah, refahın bölüşümü, ekonomik büyüme ve kalkınma açısından iktisadi bir mesele olmasının yanı sıra bireysel ve toplumsal açıdan da birçok soruna zemin teşkil etmektedir. İşsizlikle mücadele çerçevesinde toplumda bütün kesimlerin istihdama dâhil edilmesi elzem bir nitelik taşımakta ve dezavantajlı grupların istihdamı bu açıdan ayrıca önemli hale gelmektedir. Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadınların işgücüne dâhil edilme sürecinde önlerinde bölgesel eşitsizlikler, beşerî sermaye yetersizliği, toplumsal normlar, işverenlerin ön yargıları gibi bir takım istihdam bariyerleri bulunmakta olup aktif istihdam politikaları ekseninde uygulanan aktif işgücü programları ile bu bariyerler kırılmaya çalışılmaktadır. Bu çerçevede çalışmada konu ile ilgili olarak ILOSTAT, TÜİK ve İŞKUR verileri kullanılarak aktif işgücü programlarının kadın işgücünün plasmanına yönelik yansımaları ele alınmış olup verilerden hareketle yapılan değerlendirmenin sonucunda arz yönlü politikaların yanı sıra talep yönlü bir program türü olan işbaşı eğitim programına ağırlık verilmesinin gerekliliği vurgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Milli Kültür Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Milli Kültür Araştırmaları Dergisi